Nieuws

Subsidie op groene daken verlengd

Het Haagse college van B. en W. heeft, op voorstel van wethouder Baldewsingh, besloten de subsidieregeling voor groene daken te verlengen tot uiterlijk 1 november 2014. De gemeente Den Haag moedigt de aanleg van groene daken aan. Groene daken zorgen ervoor dat er minder gestookt of gekoeld moet worden. Dat bespaart energie en er is minder CO2 uitstoot. Particuliere huiseigenaren, verenigingen van eigenaren en bedrijven profiteren hiervan.

Er wordt veel gebruik gemaakt van de regeling. Tot nu toe is er voor 12.000 vierkante meter groen dak subsidie aangevraagd. Behalve particulieren maken ook instellingen en bedrijven gebruik van de mogelijkheid tot subsidie. Zo hebben dit jaar Sealife en Seinpostduin en Haga Ziekenhuis hun daken vergroend. Eind dit jaar en begin volgend jaar volgen het Circustheater, het Gymnasium Haganum en Panorama Mesdag met een Groendak

Den Haag wil een duurzame stad zijn. Dat is een stad die bestand is tegen klimaatverandering en die opwarming van de aarde tegenhoudt. Een duurzame stad is een groene stad die goed en bereikbaar is. Een stad met een bloeiende economie en schone lucht. Als Hagenaars groene daken aanleggen, dragen ze bij aan de ontwikkeling van Den Haag als duurzame stad.

Gepubliceerd op 29 oktober 2011 in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *