Verkeersdak

Verkeersdak | gebruiksdak

Een verkeersdak is zeer geschikt om groene parkeerdaken en gebruiksdaken te creëren. Het combineert ‘groot groen’ met een sterk dak dat geschikt is om zware ballast (auto’s of vrachtwagens of bomen) te kunnen dragen. Natuurlijk is het bij Groendak ook mogelijk om een standaard efficient parkeerdak te laten realiseren.

IMG_9027 IMG_2026 - kopie   ML001_foto-3_1000

 

 

 

 

 

 

 

Parkeerdaken zijn vaak een beetje grauw en saai. Door groen toe te voegen, krijgen parkeerdaken al een hele andere beleving. Dit groen kan variëren van sedum en gras tot bloemen, plantenbakken, struiken en bomen. Groendak realiseert een parkeerdak altijd als maatwerk.

IMG_9048DakparkNederlandwordtanders3_th

downrt

 

 

 

 

 

 

 

 

Het gebruik van een substraatlaag met een zekere dikte vanaf 30 cm, creëert een aanzienlijk gewicht (minstens 300 kg/m² of meer dan 600 kg/m²). Ook bijv. de remkracht van een auto of zelfs een brandweerwagen is aanzienlijk. Het is daarom dat verkeersdaken of gebruiksdaken moeten worden voorzien in de ontwerpfase van een gebouw zodat er bij de berekeningen van de draagconstructies rekening mee kan worden gehouden.