Opbouw plat dak

Sedumdak – opbouw plat dak

Platte daken zijn daken tot circa 10°.

Groendak is gespecialiseerd in deze technieken en kan natuurlijk gedetailleerd adviseren over de meest geëigende toepassing in uw situatie. Wij geven niet voor niets 10 jaar garantie* op door ons aangelegde daken.

Bij een groendak wordt het dak eerst van een worteldichte laag of beschermvlies voorzien daarna komt een drainagelaag met filter en daarop komt een substraatlaag van 4 tot 10 cm. Hierin komt de beplanting. Gezien de geringe dikte van de substraatlaag en dus ook het lage gewicht (vanaf 75 kg per m²), zijn sedumdaken vaak goed toepasbaar bij renovaties en op veel draagconstructies. vijf laagse opbouw

De basis vormt een vijf laagse opbouw

Voorop staat dat logisch denken veel duidelijk maakt. Kernpunten zijn daarbij: sedum mag niet nat blijven staan en voedingsbodem is goed voor de sedum. Met deze kernpunten is het eenvoudiger werken.  Zeker is dat even vooruitdenken wat we willen bereiken het beste werkt. Bezint eer gij begint! Een goede voorbereiding is het halve werk.

Tenslotte kan Groendak u natuurlijk nog gedetailleerd adviseren over de meest geëigende toepassing in uw situatie. Wij geven niet voor niets 10 jaar garantie* op door ons aangelegde daken.

 

Sedumdak – opbouw schuin dak vind je op de volgende pagina.

Hier enkele voorbeelden van details / toelichting in pdf-bestanden:

 Plat dak 25 mm

 

pdf Button

 

Groendak 0-5

 

 

 

 

Dia13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor architecten, bestekschrijvers of bouwkundigen is het vaak niet eenvoudig om de juiste teksten voor een bestek samen te voegen tot een goed geheel. Groendak biedt als service de mogelijkheid om deze op maat voor uw bestek toegeleverd te krijgen. Voor nieuwbouw of renovatie met groendaken, grasdaken of sedumdaken.

Probeer deze bestekservice: stel uw vraag voeg eventueel een tekening, foto of detail toe. Mail een en ander naar info@groendak.nl en Groendak geeft u dan een praktisch antwoord binnen afzienbare tijd.

 

Onze bestanden kunt u downloaden indien u de bron respecteert en vermeld als bron: ”groendak.info”. Wij beschikken over vele details in pdf- of dwg-bestanden welke wij in overleg toezenden.