Nieuws

Subsidie voor groene daken in Schiedam

schiedammertje groenDe gemeente Schiedam verstrekt een subsidie aan inwoners, die hun panden voorzien van een ‘groendak’.

Groene daken zijn daken, die zijn bedekt met vegetatie en begroeiing. Door het aanbrengen van een groen dak wordt de isolatie van het pand verbeterd, maar er zijn ook andere  voordelen. De subsidieregeling geldt voor particulieren, bedrijven en woningcorporaties en is bedoeld om bij te dragen aan een duurzaam stadsmilieu. Wanneer groene daken op grote schaal worden toegepast dragen ze bij aan een duurzame en gezonde stad. Wethouder Yorick Haan zou graag zien dat veel daken groen worden: “Groene daken leveren veel voordeel op. Ze vangen regenwater op en voeren het vertraagd af. Daardoor wordt het riool minder belast als het hard regent. Bovendien nemen ze stofdeeltjes op uit de atmosfeer en vormen ze een buffer tegen luchtvervuiling. En de stad wordt er letterlijk groener van.”
Groene daken kunnen ook geld opleveren in de vorm van een lagere energierekening, omdat ze een isolerende werking hebben. Wethouder Haan: “We stellen ons in Schiedam ten doel om verantwoord om te gaan met ons milieu. Groene daken leveren een bijdrage aan de vermindering van het energieverbruik. Dat scheelt in de uitstoot van CO2, maar uiteraard ook in de portemonnee.” Wie overgaat tot het aanleggen van een groen dak, mag 25 euro subsidie per vierkante meter verwachten. In totaal is er een subsidiebedrag beschikbaar, dat voldoende is voor 1200 vierkante meter.

Gepubliceerd op 12 november 2009 in Nieuws

Eén reactie op “Subsidie voor groene daken in Schiedam”

  1. Sonja van der Knaap schreef:

    Geachte meneer, mevrouw,

    Nadat ik op het stadhuis langs ben geweest om te vragen of ik zelf een leverancier kon kiezen of dat de gemeente die voor mij aan zou wijzen heb ik 2 partijen benaderd voor het leggen van 30 vierkante meter serum. Ik heb de eerste offerte binnen. Ik wil graag in aanmerking komen voor de subsidie en zal hier verder contact met u opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *