Over ons

Over ons

Groendak® adviseert, levert en realiseert groendaken, gras- en sedumdaken, daktuinen en groengevels. Sinds 1991 (ruim 30 jaar) zijn wij actief met groene daken en gebouwen met groen. Het ‘groendak’ is bedacht door Groendak bv; het werd onze bedrijfsnaam.

Planten op het dak is ons vak

Groendak® is dé specialist met onafhankelijk adviezen, als leverancier van diverse groendakmaterialen en voor het realiseren van allerlei groene daken en gevels. Groendak werkt als bouwwerkbegroener en is lid van de Vereniging Bouwwerk Begroeners. Groendak is geen dakdekker. Planten op het dak is ons vak Groendak geeft open advies, ongebonden en transparant. Groendak werkt voor en levert aan particulieren, bedrijven, gemeenten en instellingen in Nederland, België en Duitsland. Groendak werkt vaak, ook in uw regio, met erkende groendak-partners. Zekerheid en kwaliteit staan voorop, altijd.

Groene daken kun je zien

groene daken te zien Groendak® beschikt over enkele voorbeeld groendaken (sedumdaken) op haar kantoor en gebouwen in Scherpenzeel. Bezoek alleen op afspraak. Iedere 1vrijdag van de maand en de zaterdagmorgen er na is er een inloopdag, een open dak -wel op afspraak!-.

Er zijn verschillende daken te zien; platte daken op verschillende onderlagen; groendakpannen; groene daken op een schuindak van 25º; op een schuindak van 47º; op golfplaten; op een dak van 35º. De daken zijn voorzien van verschillende ondergronden; aangebracht met substraat; substraat in rasters; op steenwol; of zonder substraatlaag. Van groene daken welke er niet zijn is info / foto aanwezig en kan een uitgebreide toelichting worden gegeven.

Workshop

Als Groendak.nl delen wij onze kennis over groene daken graag. We geven regelmatig praktische workshops over groene daken, dak- en gevelbegroeiing, bouwen met groen, etc. Dat doen we voor hoveniers, dakdekkers, architecten, particulieren, etc. Interesse in een workshop bij Groendak of op locatie? Laat weten wat u wilt, mail ons of meld u direct aan.

Onze bouw-concepten

Groengrasdak

Een eigen uitvinding (met octrooi) is de Groendakpan www.groendakpan.nl

het Groengrasdak www.groengrasdak.nl

de Green Unit www.greenunit.nl ;  een uniek ronddraaiend huis www.wendelaar.info Lees verder

Presentatie en events

Als Groendak laten we ons graag zien op speciale events.  We vertellen over groene daken, de voordelen en de nadelen, hoe het werkt en wat allemaal kan. Van daktuin tot tuindak. We delen onze kennis over groene daken en duurzaam bouwen graag. Vaak doen we dat op uitnodiging. Soms geven we presentaties voor een vergoeding. Iedere lezing, presentatie of event heeft zijn eigen doel, vraag ons gerust of we mee willen doen, we hebben geen vast omlijnd hokje om dat te doen.

Groenedakenkaart

Op de groenedakenkaart willen we aangeven waar groendaken in Nederland zijn te zien of te vinden. Dit zijn daken die veelal door Groendak® zijn geleverd of gelegd; maar ook groene daken of vegetatiedaken welke werden gezien zijn opgenomen. Zeker ook zijn aanmeldingen voor andere groene daken welkom. Doel van de groenedakenkaart is een ruim overzicht te verkrijgen van mogelijkheden en varianten.