Nieuws

Workshop ‘Groendak aanleggen’

GROENDAK AANLEGGEN Geef je op!

Nieuwe workshops / infosessies (in Scherpenzeel): voorjaar 2023.  Alle workshops ‘s-ochtends voor 9 uur tot na 12 uur.

Schrijf je nu hier in!

Een groendak ontwerpen of aanleggen vraagt kennis. Als Groendak.nl delen wij onze kennis over groene daken graag. Deelname aan de workshop kost € 45.

De workshop behandelt de aanleg van een groendak in een halve dag tijd.  Er wordt uitgelegd hoe en waarom een groendak wordt aangelegd. Besproken wordt onder meer:

 • Laagopbouw: waarmee, waarom en hoe
 • Do’s en dont’s | voordelen en nadelen
 • Platte daken, schuine daken en steile daken groen maken
 • Randafwerkingen | details
 • Knelpunten bij aanleg | hulpmiddelen
 • Wat voor groendaken zijn er
 • En nog veel meer …

Groene daken bestaan in verschillende vormen, variërend van een dakbegroeiing met sedum, tot complete terrassen of dakparken met verhardingen, vijverpartijen en forse bomen. Hoe dat in de praktijk werkt, hoe je een dak op de juiste wijze groen maakt, dat vertelt Groendak. Praktisch, transparant en ongebonden; met diverse materialen, geëigende hulpmiddelen, verschillende dakvormen, voorbeelden. Voor maakbare ontwerpen door architecten, voor de praktijk en aanleg door dakwerkers, en hen die een groen dak gaan realiseren of onderhouden.

Getracht wordt om niet alles uitgebreid te behandelen maar de essentie en zeker dat wat de deelnemers aan ‘vragen of doel’ hebben. Specifieke vragen worden toegelicht, neemt u (graag) gegevens, foto’s en tekeningen van uw dak(en) mee.

Geef je op voor “GROENDAK AANLEGGEN”.

Schrijf je nu in: www.groendakwebshop.nl/contact-service/workshop.html 

Wat kunnen wij doen?

Als het gaat om planvorming, werkvoorbereiding, begeleiding in de uitvoering en beheer is het dak in goede handen bij Groendak. Als allround onafhankelijk bedrijf in bouwwerkbegroening leggen wij de focus op een efficiënte, effectieve en transparante werkwijze. Aandacht voor kwaliteit, veiligheid en milieu, betrokkenheid van medewerkers, het creëren van partnerships en het streven naar innovatie staat voorop. Groendak verzorgt diensten afgestemd op uw behoefte; dus ook opleidingen. Kennisdeling is bij ons gemeengoed.  U maakt gebruik van onze kennis en expertise. Ook op het gebied van opleidingen wil Groendak veel voor u verzorgen, voor u, uw medewerkers of uw klanten.

Gepubliceerd op 20 oktober 2021 in Nieuws

23 reacties op “Workshop ‘Groendak aanleggen’”

 1. Lucia Nobel schreef:

  Beste Grad,
  Ik weet dat jullie ook veldbloemen zaad hebben.
  Kan ik die bestellen?

 2. Alard Verhoef schreef:

  Hallo,

  Ik vroeg me af wanneer de volgende workshop is. Hoe vaak zijn deze workshops per jaar?

  Gr.,
  Alard

  • Grad schreef:

   Hallo Alard,
   Workshops worden gegeven bij voldoende aanmeldingen. Per 1 maart hebben we nog maar enkele aanmeldingen, maar dat kan zo veranderen. Meld je aan door bijv. een mail te sturen met je wensen (workshop) en geef op waarom je een workshop wilt volgen. Zijn er meerdere gelijk gestemden dan organiseren we zeker weer snel een workshop.
   Groet.

 3. Lisette schreef:

  Volgens de berichten wordt deze workshop vaker gehouden. Is dat nog steeds zo? Zo ja, verneem ik graag wanneer de volgende is.

  Met vriendelijke groet,
  Lisette van der Mol

 4. Matty van Leijenhorst schreef:

  Hallo,
  Als er een nieuwe datum is, meld ik me graag aan voor de workshop.
  Met vriendelijke groet, Matty

 5. Rene Henkens schreef:

  Beste,

  Ik ben geinteresseerd in de workshop, maar ‘begin februari’ is een ruim begrip. Kunt u specifieker zijn qua datum, aanvangstijdstip en tijdsduur?

  Vr.gr.
  Rene

  • Grad schreef:

   Gedacht wordt nu aan een of enkele van de volgende dagen: dinsdag 5 februari, woensdag 6 februari, donderdag 7 februari, zaterdag 9 februari, dinsdag 12 februari, zaterdag 16 februari.
   De workshop behandelt de aanleg van een groendak in een halve dag tijd. Ontvangst vanaf half negen in de morgen en tot circa 12 uur wordt uitgelegd hoe en waarom een groendak wordt aangelegd.

 6. Peter schreef:

  Graag ontvang ik meer info over de volgende groendak workshop. Wanneer wordt die gehouden en wat zijn de kosten?

 7. Giovanni schreef:

  Hallo,

  Wat kost deze workshop en waar/wanneer vind deze plaats?

  Mvg

  • Grad schreef:

   Workshop “Groendak aanleggen” Bij voldoende deelnemers geven we weer een workshop. Geef je op! Een groen dak ontwerpen of aanleggen vraagt kennis. Als Groendak.info delen wij onze kennis over groene daken graag. De Workshop “Groendak aanleggen” wordt regelmatig georganiseerd, er zijn nog plaatsen open. De workshop wordt gehouden in Scherpenzeel (Gld).

 8. Jenette Bergsma schreef:

  Hallo, is er binnenkort weer een workshop?

  • Grad schreef:

   Hallo Jenette,
   Vermoedelijk zullen we 2e helft maart de volgende workshop inplannen. Verschillende aanmeldingen zijn alweer binnen, meestal loopt dat na een koude periode weer snel op zodat we voldoende deelnemers hebben. Ik noteer alvast maar je email en zal melden wanneer we een workshop willen houden.
   Groet, Grad van Heck

 9. Juul op de Weegh schreef:

  Zijn er nog 2 plaatsen voor de workshop van 23 februari ?
  We horen graag van u.
  Dank en vriendelijke groet, Juul op de Weegh

 10. Barry Fokker schreef:

  Dag,

  Ik ben docent op het Groenhorst Almere. Ik geef les aan mbo studenten. Ik geef les in dak- en gevelgroen. Dit is een specialisatie voor deze studenten. Het lijkt mij leuk om een workshop van jullie te volgen of misschien willen jullie en gastles komen verzorgen of misschien kunnen we met studenten mee werken aan een project.

  Kortom lijkt mij leuk om in contact te komen en mogelijk kunnen we iets voor elkaar betekenen.

  Ik hoor het graag.
  Met vriendelijke groet Barry Fokker (0624760362)

 11. wilma mulder schreef:

  We zitten er aan te denken om zowel voor ons bedrijfspand als ook ons eigen huis groen daken aan te leggen. vanuit kostenbesparing ligt her voor de hand dat we dit zelf gaan aanleggen en ook het dak op een goede manier direct extra isoleren. Mochten jullie een workshop hierover hebben dan houd ik mij van harte aanbevolen.

  bedankt wilma

  • Grad schreef:

   Beste Wilma,
   Op onze lijst voor workshops in 2015 sta je genoteerd. Zodra wij een exactere invulling hebben voor de workshops zullen we nader bericht sturen over de mogelijkheden. Verwachting is begin 2015.
   Groet, Marielle.

 12. De Craecker Caroline schreef:

  Beste Graag zouden wij een carport plaatsen met een groen dak. Eventueel zouden wij de afwerking van het dak zelf doen. Kunnen wij van u meer info?

  Bedankt,
  Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *