Nieuws

Rode daken?

Zomer! Heerlijk toch? Tijd voor rokjes, jurken, korte broeken en slippers.  Dat vindt u dak ook. Na een prachtige bloei periode in de lente is uw dak nu uitgebloeid en “kleed” het zich wat schaarser; het laat zijn bloemen vallen en trekt zich als het ware terug.  Dit is voornamelijk toe te schrijven aan de extreme droogte. Als uw dak dorst heeft dan is dat te zien aan de rode kleur die nu wel erg nadrukkelijk aanwezig is; krijgt het dak weer zo’n kleur dan mag er best even gesproeid worden.

Voorkom een zonnesteek.

In deze droge periodes is een lekker koel drankje altijd welkom. Dat vindt uw dak ook. Als er een lange droogte periode is dan is het aan te bevelen om water te geven en dat enige tijd regelmatig te doen (bijv. de sproeier twee of drie keer per week even een klein uurtje erop). Maar let wel op met het vocht, drink met mate. Na de zomer / hitte kunt u uw dak weer een extra energie boost geven door het bij te voeren met wat groendakvoer.

Toch een zonnesteek opgelopen? Niet erg, zo “verpleegt” u uw dak.

Om uw dak extra vitamine te voeren en zijn weerstand weer op peil te brengen kunt u na de droogte het bijvoeren met groendakvoer. Om dit vitamine pilletje door te slikken heeft het dan eenmalig wat extra water nodig. Tot slot kunt u op de kale plekken nog sedumscheuten strooien en even inwerken onder een heel dun laagje substraat.

Met enkele weken zal het groene dak dan weer gaan aantrekken.

Voor watergeven, sproeierslang en tijdklok, zie: www.groendakwebshop.nl/water

Zie ook: ‘Levensduur groendak is nazorg’ of: ‘Groendakwebshop/groendakvoer’.

 

Gepubliceerd op 17 augustus 2013 in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *