Nieuws

Een werkplek in het groen: de Green Unit.

De Green Unit:  een stand-alone oplossing naast het huis of boven op het huis omzoomd door groen. Per dag bekijken of je de auto nodig hebt. Of besluiten een groot rapport geconcentreerd thuis te maken in plaats van op kantoor. Als iedereen die kleine stapjes neemt hebben we straks minder grote kantoorgebouwen en asfalt nodig.  Voordeel dus voor people, planet en profit.  De ideeën van Groendak met de Green Unit; een extra ruimte geschikt voor een luxe kantoor, is een schot in de roos.

LG architecten ontwierp een kubus als extra verdieping op de woning die ook bedekt is met een groendak. Rotterdam subsidieert als daken worden bedekt met beplanting. In twee jaar tijd is al 40.000 vierkante meter aan platte daken groen gemaakt. De architecten denkt dat ondanks de subsidie groene daken niet snel worden aangelegd. Deze daken zijn onzichtbaar en ontoegankelijk aldus het bureau. De kubus combineert een groen dak met de toevoeging van een penthouse. Met de extra woonruimte stijgt de waarde van de woning, met als gevolg dat het appartement interessant wordt voor doelgroepen met hogere inkomens en voor gezinnen.

De Green Unit is ook inzetbaar door de bedrijven die hun werknemers een zelfstandige thuiswerkplek bieden naast een flexplek op kantoor. Of als extra verdieping op de woning die ook bedekt is met groen. Het Nieuwe Werken is een antwoord op de uitdagingen waar organisaties en maatschappij mee geconfronteerd worden door de toenemende mogelijkheden van ict en internet. Hierdoor ontstaan nieuwe vormen van werken en samenwerken. Door werknemers zelf te laten bepalen waar en wanneer ze werken zorgen we voor meer flexibiliteit en productiviteit.

Groendak denkt dat de Green Unit ongeveer 20.000 euro gaat kosten. Bij de Green Unit kan een pergola geleverd voor het creëren van privacy. Natuurlijk wordt een Green Unit op het dak omzoomd door een groendak.

Gepubliceerd op 14 november 2010 in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *