Nieuws

Groendaken bijna gratis in Rotterdam-Overschie.

Iedereen die in de aanleg van een groen dak investeert in de deelgemeente Overschie, krijgt nu tot negentig procent van de kosten terug. Huiseigenaren, bedrijven en woningcorporaties in de deelgemeente Overschie krijgen de mogelijkheid om bovenop de Rotterdamse regeling subsidie aan te vragen voor de aanleg van een groen dak.

De deelgemeente wil hiermee een extra stimulans geven voor de aanleg van 4.000 m² groen dak. Een groen dak is een dak dat bedekt is met vegetatie en begroeiing. Om de aanleg van groene daken te stimuleren geven de gemeente Rotterdam en de waterschappen € 30,00 per m² gerealiseerd groen dak. De deelgemeente Overschie verdubbelt dit bedrag tot een maximum van negentig procent van de investeringskosten.

De beplanting op een groen dak vangt regenwater op en voert het vertraagd af. Hierdoor wordt het riool minder belast als het hard regent. Ook nemen de plantjes stofdeeltjes op uit de atmosfeer en isoleren ze het pand eronder. Daardoor blijft het vooral in de zomer koeler in huis.

Bron: Megastad FM

Gepubliceerd op 30 november 2010 in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *