Nieuws

Groene trends voor 2013

Een mix van gevoelens beheerst de tijdgeest van 2013 want we weten nog niet waar het allemaal naar toegaat dit jaar.  Wel is het belangrijk een positief gevoel uit te stralen! Dan zijn  woorden als ambachtelijkheid, natuurlijkheid, gemak, geborgenheid en uitdaging van toepassing. Dat betekent dat de groenliefhebber niet teveel zelf wil doen op en rond het huis. En degene die kinderen heeft valt dit jaar voor een natuurlijke omgeving. Hierin ligt het geluk voor oprapen; een verzameling van insectenhotels en nestkastjes, halfverharde paden, een vuurplek en decoratieve elementen met water (zie metgroen.nl).

Anderen doen aan stadstuinieren metmoestuin producten, eetbare tuinen, verticaal groen en natuurlijke materialen. Of een moderne (dak-)moestuin met klein fruit, bijen en een kriel kippenren. Door het gebruik van moderne materialen lijkt het niet meer traditioneel (loungemeubelen met sneldrogende kussens).

De basis van de tuin, daktuin of terras blijft een natuurlijke, rustige en duidelijke vormgeveing. In de tuin wordt gebruik gemaakt van zowel natuurlijke als kunstmatige materialen. De verassing zit hem in de toepassing van extreem felle kleuraccenten op onverwachte plekken zoals een flurescerend oranje vijverrand want ook water is in deze tuin belangrijk.

Bron: tuinidee.nl

Zelfs het ontkennende kamp houdt er nu rekening mee dat er iets aan het veranderen is, dat onze manier van leven definitief beïnvloedt. Daar kunnen we ons maar beter op voorbereiden. Met een groen dak en groene gevel?!

Gepubliceerd op 5 januari 2013 in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *