Nieuws

Kabouter- of Feeënhuis?

Dit huis lijkt zo uit een sprookjesverhaal te komen maar het bestaat echt. Het is gebouwd door Simon Dale met een maximale aandacht voor het milieu en geeft een unieke kans om dicht bij de natuur leven. Wanneer u uw eigen architect kunt zijn zoals hij, is het fantastisch om iets te creëren en te genieten van iets dat deel uitmaakt van jezelf en de omgeving.  Duurzaam bouwen naar eigen idee, waar kan dat nog?

De woning is gebouwd in minder dan 4 maanden (circa 1500 manuren) en voor minder dan 4000 euro aan materialen en andere kosten. Het is gemaakt van hergebruikte materialen. Zonder aansluiting op het elektriciteitsnet, uiteraard een groen dak, water uit een bron en natuurlijke koeling en verwarming. Kortom: geheel autarkisch.

Voor foto’s zie http://www.facebook.com/Groendak of www.simondale.net     Bron: www.simondale.net

Alternatieven voor wonen of werken: www.wendelaar.info of www.greenunit.nl

Gepubliceerd op 1 november 2011 in Nieuws

2 reacties op “Kabouter- of Feeënhuis?”

 1. Dirk Paardekooper schreef:

  Sprookjesachtig. Is 1500 manuren ca. E 75.000? Ik ben benieuwd naar de plattegrond, ofwel hoeveel meer huis is er dat niet op de foto paste?

  • Grad schreef:

   Inderdaad ook voor een kabouterhuis heb je tijd nodig en tijd is geld. Immers is 1500 uur bijna een jaar arbeid en hoe hoog moet je dat waarderen? Het bedrag aan materialen en kosten is echter laag te noemen.
   Laatst boden wij een betoncasco aan voor onderland woningen of groengrasdaken voor 20.000 euro compleet geleverd en wind- en waterdicht geplaatst. Voor ruim 100 m² vond de opdrachtgever dat veel te duur, maar dit is goedkoper als het kabouterhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *