Nieuws

Amsterdam: subsidie op groene daken en gevels

mercedes groendakIn Amsterdam kunnen particuliere eigenaren, VVE’s, woningcorporaties, VVE’s, en bedrijven een subsidie aanvragen voor groene daken en gevels. Het subsidiebedrag bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 30,- per vierkante meter groen dak of groene gevel en een maximum totaalbedrag per subsidieaanvraag van € 100.000,-.
Als de wateropslagcapaciteit van een groen dak aantoonbaar groter is dan 30 liter per vierkante meter, is de maximale bijdrage € 50,- per vierkante meter. Als de groene gevel een constructie is met planten die niet grondgebonden zijn, maar in een substraat, dan is de maximale bijdrage € 50,- per vierkante meter.

Soms is een vergunning vereist, bijvoorbeeld om een dakrand te verhogen of het dak aan te passen; soms voor een constructeur. Voor monumenten moet altijd een vergunning worden aangevraagd. De subsidie geldt alleen voor bestaande of te vernieuwen platte daken van 30 m² en groter; op bestaande gebouwen (ouder dan 5 jaar) in de gemeente Amsterdam.

De Gemeente  wil het aanleggen van groene daken graag stimuleren. Veel pandeigenaren zijn echter huiverig voor het aanleggen van een daktuin. Er bestaan veel vragen over de werking van groene daken en wat er bij de aanleg komt kijken. Deze website  geeft antwoord op een groot aantal vragen rondom groene daken in Amsterdam. Groendak kan u technische info geven en offerte voor de uitvoering of levering.

amsterdam groendakSubsidies in Nederland

 

Gepubliceerd op 8 februari 2016 in Nieuws

2 reacties op “Amsterdam: subsidie op groene daken en gevels”

 1. Groendak schreef:

  Er zijn Amsterdamse contacten maar niet specifiek voor IJmere /Bouw-enwoningtoezicht. Politiek is een en ander duidelijk gewijzigd bij praktisch alle partijen. Daktuinen hebben absolute meer kans! Lastig kan de privacy zijn i.v.m. inkijk bij anderen in tuin of huis. De wetgeving voor de bouwde omgeving wijzigt deze zomer en dan is de regelgeving ruimer. Dus -zou ik zeggen- plannen formeel bijstellen en uitwerken (beknopt)en dan bezien wanneer dit het best gemeld kan worden om het te formaliseren.

 2. sja krijnen schreef:

  L.S.
  Ruim een jaar geleden heeft IJmere de aanleg van een daktuin, die al een een ver gevorderd stadium was qua planning afgeblazen. Dit nadat wij al jaren lang een gedoogde tuin op ons dak hadden. (terug te zien op oude luchtfoto’s van google) Onze planten zijn met een smoes, belofte tot terugkeer, van het dak gehaald om nieuwe dakbedekking te kunnen aanleggen na 20 jaar.
  Ijmere wilde destijds hoogstens een sedumdak financieren…. en tot onze frustratie niet het oorspronkelijke plan ten uitvoer brengen. We denken dat reorganisatie op reorganisatie de plannen heeft doen verdwijnen.
  Vraag: In hoeverre zijn er op dit moment contacten met IJmere? (dit om te kunnen inschatten of het zin heeft om het oude plan uit de lappenmand te halen)
  (Woonadres: Dijkstraat 109, 105 en 103)

  Met vriendelijke groet, Hans Krijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *