Nieuws

Klachten over binnenklimaat en concentratiemogelijkheden . . .?

Op de werkvloer was afgelopen jaar de meeste onvrede over de aspecten binnenklimaat en concentratiemogelijkheden. Hier is gemiddeld het hoogste percentage medewerkers ontevreden over. Dit blijkt uit de Center for People and Buildings (CfPB) indicator voor 2014 die bestaat uit 105 casestudies, uit de periode 2007 tot en met 2013, met in totaal 14980 respondenten. Deze indicator berekent de gemiddelde tevredenheid en ontevredenheid over de diverse aspecten van de werkomgeving. De onderzoeken zijn uitgevoerd bij zowel traditionele kamerkantoren met vaste werkplekken, als kantoren met een grotere diversiteit aan soorten plekken en flexibel werkplekgebruik.

Het blijkt dat met bouwwerkbegroening, groene daken en gevels, een groot deel van de klachten van de tafel geveegd kunnen worden. Terwijl de groengrasdaken het binnenklimaat zonder meer verstevigen met het gepatenteerde bouwconcept (www.groengrasdak.nl). De natuurlijke werking van groen is opmerkelijk te noemen. Wanneer we binnenbeplanting ook nog nemen bij het comfort op de werkplek geldt des te meer: NATUURLIJK GROEN ZEKER DOEN.

Gemiddeld zijn de meeste medewerkers tevreden over de aspecten inhoud en complexiteit van het werk, de bereikbaarheid van het gebouw en de communicatiemogelijkheden. Het meeste belang wordt gehecht aan het comfort van de werkplek, de bereikbaarheid van het gebouw en de concentratiemogelijkheden. Bij twee van deze zaken geeft een groendak aantoonbaar resultaat. Klachten zullen afnemen en de concentratie verbeteren.

Bron: fmm.nl | groendak.info

Gepubliceerd op 2 januari 2014 in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *