Nieuws

Het hipste dakterras

le-perchoir-op-het-dak-van-bhv-marais-2-535x401Grote mode: borrelen doe je alleen nog met uitzicht over de daken.  Een van de meest trendy adressen is Le Perchoir Marais, boven op het leuke warenhuis Le BHV/Marais in Parijs. 

Le Perchoir is al enkele jaren een van de bekendste dakterrassen van Parijs. Er kleven echter twee grote nadelen aan dit geliefde adres. Ten eerste is deze trendy bar vaak wegens succes gesloten (omdat reclamebureaus en andere trendgevoelige bedrijven het hele dakterras afhuren). En ten tweede ligt dit bar-restaurant niet erg centraal, weggestopt in de jonge en bruisende maar ook nog altijd een tikje shabby uitgaanswijk Oberkampf. Beide nadelen zijn opgelost door een leuk zomers initiatief, Le Perchoir Marais.

Strandtent ole-perchoir-op-het-dak-van-bhv-marais-3-535x401p de 7e verdieping

Dit tweede adres van dezelfde eigenaren is onlangs voor de tweede zomer heropend op het warenhuis Le BHV/Marais, dat naast Hôtel de Ville ligt. Centraler kan dus bijna niet en het uitzicht is van topkwaliteit. Vanaf het riante dakterras (250 m²) kun je het stadhuis, Eiffeltoren, Centre Pompidou en ook de net gerenoveerde Tour Saint-Jacques zien liggen. En dat onder het genot van goede cocktails, wijn en kleine hapjes en groen!

le-perchoir-op-het-dak-van-bhv-marais-4

De sfeer is hetzelfde als die van het eerste adres: door de eenvoudige tafels en banken van pallets en sloophout, de kleurige kussens en feestlampjes krijg je het gevoel in een strandtent te zijn. Ware het niet dat de aanwezige 30′ers en 40′ers wel heel erg modieus gekleed zijn voor een dagje aan het strand!

Le Perchoir Marais. Ingang 37 rue de la Verrerie, lift naar de 7e etage.

le-perchoir-op-het-dak-van-bhv-marais-3

PLUS+

– Spectaculair uitzicht, briesjes vanwege de hoogte en een extra strandgevoel op steenworp van Paris Plages.
– Voor Parijse maatstaven normale prijzen: fles rosé €29, cocktails €12.

MIN-

– Ook deze Perchoir is zeer geliefd bij hipster-Parijs, dus later op de avond staan er vaak lange wachtrijen voor de lift… Vroeg komen.
– Jammer dat de bar overdag niet is geopend, want dan kon je hem combineren met een bezoek aan dit geweldig leuke warenhuis (BHV Marais).

le-perchoir-op-het-dak-van-bhv-marais-5

Bron:www.frankrijk.nl

Gepubliceerd op 27 augustus 2015 in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *