Nieuws

Groendakpan – een topper.

Groendakpan

Een groendakpan is een begroeide dakpan. Eenvoudig en waterdicht te leggen op schuine daken; net zo als een normaal pannendak. Toepasbaar in de nieuwbouw en renovatie.

Door afmeting en gewicht is de Groendakpan zo ontworpen dat een dak met dakpannen geheel vergelijkbaar is. Doordat de dakpansubstraat en de sedummixmat aan de groendakpan zitten zijn dakhellingen van 25º tot 55º haalbaar.

zie www.groendakpan.nl

Met een groendakpan doe je ieder schuin dak.

De Groendakpan kan toegepast worden naast de bestaande dakpannen en hulpstukken zoals de nokpan, hoekpan, vogelpan, dakdoorvoer, e.d.  De groendakpan is een dakpan welke gelijkwaardig is aan, of direct uitwisselbaar is met een sneldekpan. Deze hulpstukken zijn dan uitgevoerd: ‘ zonder groen’; dus niet als specifieke groendakpan. De groendakpan kan vastgelegd worden met een pannenhaak.

De groendakpan is ontwikkeld en ontworpen door Groendak. De groendakpan is gepatenteerd: octrooi is verleend onder nr. 1040631.

Gepubliceerd op 7 november 2014 in Nieuws

7 reacties op “Groendakpan – een topper.”

 1. Ik zou mijn dak ook graag willen verduurzamen. Daarnaast is mijn dak ook toe aan renovatie, omdat veel dakpannen kapot zijn gegaan de afgelopen jaren. Ik ga kijken wat de mogelijkheden voor ons zijn. Het ziet er overigens erg mooi uit, zo’n groen dak!

 2. Michael schreef:

  Hallo,

  Ik heb een dak dat bedekt is met pottelbergse pannen met dubbele sluiting.
  Is er een mogelijkheid om daarvan een deel te vervangen met jullie groene pannen?

  mvg
  Michael

  • Grad schreef:

   Beste Michael,
   Wij kennen hier de pottelbergse pan niet….
   Misschien helpt een goede foto met maten.
   In principe zal de groendakpan dan wel niet passen, maar we checken dat graag.

 3. Youri schreef:

  Primeur? In Enschede liggen ze al een jaar op het dak, gedaan door Ecopan.

  • Grad schreef:

   – De groendakpan is uniek en gepatenteerd: octrooi is verleend onder nr. 1040631. –
   Ecopan hanteert een ander uitgangspunt als de groendakpan met het kunnen uitwisselen van dakpannen “1 op 1”. Zij plaatsen hun ecopan (als een grote bak) op een schuin dak maar hebben daarvoor specifieke hulpstukken en aansluitingen nodig bij hun dakcassettes. De groendakpan is direct bruikbaar als een normale dakpan, is net zo te gebruiken en gaat uit van de dakpan met zijn eigenschappen en aansluitingen. Het is geen vergelijkbaar product hoewel beiden op een schuin dak liggen (met alle respect). Dat de groendakpan een voordeliger alternatief is is dan ook nog mooi meegenomen.

 4. Nelleke Geers schreef:

  Wat een leuke uitvinding..Ik hoop echt dat er een mogelijkheid is om en gedeelte van ons dak te beleggen met Groendak..pannen.Ik ben heel benieuwd naar de prijs.
  Succes met Uw uitvinding N
  Mevr Nelleke Geers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *