Nieuws

Groendakpan productie

De Groendakpan (zie www.groendakpan.nl) werd tot 2018 geproduceerd door een handelskwekerij van sedumplanten. Het product voldeed nog niet in prijs en kwaliteit. Besloten werd om de eigen dakpan-innovatie dan ook  zelf te produceren / te beplanten.

De eigen productie bood een unieke kans om het proces te optimaliseren. De opzet was een betere kwaliteit voor een gelijke prijs. Stap voor stap is die opzet geslaagd, al wordt nog steeds verder verbeterd. Aanvankelijk werd begonnen met een ambachtelijke werkwijze en low-cost medewerkers als vakantiewerkers… Jammer genoeg viel dat tegen, serieus werken blijkt niet mee te vallen. Nodig waren rustige vaklieden én die werden gevonden. De productie werd gestandaardiseerd, in de vorm van ‘lopende banden’, groepsproductie.

De beplanting werd aangepast is de diversiteit van soorten en beworteling. Voor de maatvoering werd een snijtafel ontwikkeld en gemaakt. De onderlagen werden al deels geautomatiseerd gesneden én de hoeveelheid substraat beter bemeten. De kosten daalden, de kwaliteit steeg!

De groendakpan kwam in een nieuwe fase: de industrialisering. Deze fase voldeed met just-in-time-delivery. Dagproducties welke ook in een dag konden worden gelegd. Productie en uitvoering waren nu op elkaar afgestemd. Inmiddels worden de productiefases op elkaar geperfectioneerd, de groendakpan uit eigen pannenfabriek is een succes! De vraag neemt gestaag toe.

 

 

 

Gepubliceerd op 23 augustus 2018 in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *