Nieuws

Excellent duurzaam bedrijfsgebouw

Met de Verandering realiseerden wij het meest duurzame bedrijfsproject in Midden Nederland. Het project heeft bijzonder hoge GPR-scores (>8 gemiddeld).

De Verandering is geengineerd en ontworpen door aan Groendak gelieerde partners. Door het toepassen van isolatie en duurzame technieken worden de gebouwen acht maal zo duurzaam als een gemiddeld bedrijfsgebouw (EPC  0,15). Met een combi van een hoogwaardig aangenaam binnenklimaat en een laag energieverbruik dankzij het ontwerp: oriëntatie op de zon, bouwwerkbegroening, schil-isolatie, aardwarmte, massa en ventilatie en gericht op de natuur.

Klimaatadaptatie is een belangrijke opgave die op dit bedrijfsterrein samengaat met behoud van biodiversiteit. Groen, groene gevels en groendaken zorgen voor waterbuffering en afkoelen van de directe omgeving (zgn. stedelijk hitte-eiland). Van het dakhemelwater wordt 50% door evaporatie terug in de atmosfeer gebracht, resterend hemelwater wordt benut als zgn. grijswater. Het oppervlakte water wordt afgevoerd via het open water van de aanwezige vijver met wadi en waar direct mogelijk geïnfiltreerd in de bodem. Een aardgasaansluiting is niet aanwezig > “BENG”.

Er zijn vogelvriendelijke maatregelen genomen of worden voortgezet voor het behoud van de aanwezige vogelsoorten. Op het huidige terrein zijn nu al talrijke vogelsoorten aanwezig, maar ook eekhoorn, specht, bosuil, egel, vleermuis en vlaamse gaai roeren zich hier. De gebouwen op dit industrieterrein zijn bewust onderdeel van het leefgebied van planten en dieren.

 

Gepubliceerd op 3 juli 2015 in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *