Nieuws

Nieuwe groendakvoeren! Lekker.

europeesAandacht voor de bodem en de nazorg zijn bepalend voor levensduur van groenvegetatie op daken en tegen wanden.

Om te zorgen voor een goed eindresultaat met voldoende biodiversiteit en een lange levensduur, zal er aan de randvoorwaarden voor een goede beworteling, goede waterhuishouding en een juiste voedings- en bodembalans gezorgd moeten worden. Hiervoor is de keuze van het substraat en de toevoegingen (voedingsstoffen en micro-organismen) van belang. Door Groendak worden adviezen op het gebied van groene daken en voeding gegeven, daarom heeft het bedrijf een aantal speciale producten heeft voor groene dak en -gevel toepassingen.

De levensduur van een groendak wordt niet alleen bepaald door de voeding, maar ook door het onderhoud ervan. Qua voeding heeft  Groendak twee basisproducten uitontwikkeld.

  • Groendakvoer Sedum  5-4-17 + 2 MgO voor alle sedumdaken, met een juiste balans voor groei, bloei, kleur én mosterugdringing.
  • Groendakvoer Biobasis is organische voeding NPK 7-7-8 +2 MgO met micro organismen, voor alle daktuinen met heesters, bomen en vaste planten; zuurminnende planten.

Verticale wanden en steile daken krijgen vloeibare voeding. De soort voeding is sterk afhankelijk van de plantenkeuze en van het watergeefsysteem. Om die reden heeft Groendak een volledig organische voeding en een combinatie voeding ontwikkeld.

  • Groendakvoer Organic 4-4-5 + ijzer en bacteriën is de vloeibare organische voeding voor daktuinen in het algemeen met sporenelementen en ijzer.
  • Groendakvoer Speed 10-6-9 + zeewier en humus is de vloeibare organische/ minerale combinatie voeding voor gevel begroeningen welke water krijgen vanuit druppelsystemen.
Gepubliceerd op 6 februari 2015 in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *