Nieuws

Leg een boom op je dak.


Met het concept “Het levende gebouw” draagt Groendak een steentje bij aan de biodiversiteit in de leefomgeving van gebouwen. Stel je eens voor dat er alleen maar muggen op aarde zouden zijn. Of alleen maar cactussen. Hoe zou de wereld er dan uitzien? Dat werkt toch niet? De verschillende soorten op aarde houden de natuur in balans. Samen vormen ze een levende en productieve natuur. Dit noemen we biodiversiteit -zie ons weblog: wat is biodiversiteit

Boom op je dak: is dat belangrijk?

Ja, het is belangrijk dat we –bijvoorbeeld- niet alleen maar meeuwen hebben, maar ook mussen, niet alleen maar gras, maar ook zand. Niet alleen stenen gebouwen, maar ook groene daken. Variatie is belangrijk voor het evenwicht in de natuur, omdat er verschillende soorten zijn blijft de natuur in evenwicht. Met een boomstam op je dak zorg je ervoor dat er beestjes in komen, op die beestjes komen weer vogels af, komen er andere beestjes, misschien vleermuizen? En zo houden we weer een stuk biodiversiteit in gang: een levend gebouw, dat is duurzaam. Ja, een oude boom op je dak is belangrijk!

 

Gepubliceerd op 2 februari 2015 in Nieuws

Eén reactie op “Leg een boom op je dak.”

  1. Montasir schreef:

    Wat een interessant en idkwunrekkend archief! Ik heb het blog opgenomen bij mijn verzameling bladwijzers over biologie en natuur. De titel Het was zo eenvoudig begonnen vind ik een intrigerende titel. Gelijk schieten mij een aantal vragen te binnen. Onder andere wat zo eenvoudig was begonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *