Nieuws

INVESTERINGSAFTREK VOOR BIODIVERSITEIT

Het levende gebouw: voor het versterken van biodiversiteit.

Het is voor bedrijven in 2015 voordelig om te investeren in de versterking van biodiversiteit. Dit staat opgenomen in de Milieulijst. Investeringen die aantoonbaar bijdragen aan de versterking van de biodiversiteit, komen dit jaar in aanmerking voor investeringsaftrek. Bedrijven kunnen daardoor tot 36% van de investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst.

De Milieulijst wordt ieder jaar opnieuw opgesteld door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Hierin staan alle milieu-investeringen voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en/of de Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (Vamil). MIA en Vamil zijn fiscale stimuleringsregelingen van de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Financiën. Hoe u als opdrachtgever van deze regeling kunt profiteren, is te lezen op de website van RVO. De investeringen kunnen worden gemeld onder code F 5100 (biodiversiteitversterkende apparatuur of werken).

Bekijk meer informatie over Milieulijst 2015: http://www.rvo.nl/actueel/nieuws/milieulijst-2015-beschikbaar of op: http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/aanvragen-miavamil
Ook bijvoorbeeld investeringen in maatregelen die de stedelijke warmte-eilandeffecten verminderen, eventueel voorzien van natuurlijke speelelementen en begroeiing voor kinderen om buitenspelen te stimuleren komen in aanmerking. Ook investeringen in het kader van de Green Deal ‘Levende Duurzame Buitenruimtes’ (in samenwerking met NL Greenlabel) kunnen worden gemeld. De Levende Tuin is een concept dat door VHG geïntroduceerd is, met dit concept wil VHG op de wensen van de consument in spelen en een prettige groene leefomgeving creëren.

Het levende gebouw

Sinds een paar jaar is Groendak actief met het promoten van het levende gebouw. Op of tegen een levend gebouw worden zoveel mogelijk groen en natuurlijke materialen toegepast in groene daken of gevels. Dit heeft een positief effect op de biodiversiteit en levert een bijdrage aan de oplossing van verschillende milieuproblemen of ecologische opgaven en draagt bij aan de klimaatverbetering in en rond het gebouw:

Het levende gebouw in optima forma draagt ook sterk bij aan waterbuffering en event.de zuivering van de neerslag. Groen op een levend gebouw leggen Co2 en fijnstof vast en leveren daarmee een bijdrage aan de oplossing van het klimaatvraagstuk en de zo noodzakelijke verbetering van de lokale luchtkwaliteit. Ook zorgt het levende gebouw voor verkoeling en bestrijdt daarmee het stedelijke warmte-eiland. En tenslotte is het levende gebouw natuurlijk een leefgebied voor vogels, insecten en vlinders.

Groendak bv draagt het concept van het levende gebouw een warm hart toe. Behalve het feit dat dit een duurzame oplossing is voor verschillende milieuproblemen, is het levende gebouw een genot om naar te kijken of om in te werken. Er gaat een ontspannende werking van uit.

Meer informatie over de mogelijkheden van het levende gebouw voor uw organisatie: info@groendak.nl  Neem gerust vrijblijvend contact op.

Gepubliceerd op 26 februari 2015 in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *