Nieuws

De voordelen van een groendak (trend 2016).

trend-2016-groendak-groene-dakbekleding-daktuinDé trend op het gebied van dakbedekking is een groendak. Waar we dit al enige tijd zien bij overheidsinstellingen en milieubewuste bedrijven, nemen nu ook steeds meer huishoudens het initiatief om hun eigen dak te bedekken met groen. En waarom ook niet? Naast de vele voordelen en dat je zorgt voor een beter milieu, staat het ook nog eens fantastisch. Benieuwd naar alle voordelen?

 

 

urban-daktuin-tuindak-groen dak

 

Groendak: verlenging levensduur van je dakbedekking

Een groendak neemt de schade die de zon en regen aanbrengen aan je dakbedekking weg. Dit verlengt de levensduur van je dakbedekking tot wel 40 jaar. Waar de kosten voor dakbedekking aardig in de papieren kunnen lopen, heb je de investering in een groendak tussen de 7 en 15 jaar terugverdiend.

 

Regenwater opname door een groen dakdekking

Uit onderzoek is gebleken dat groene dakbedekking ongeveer de helft van al het regenwater dat op je dak valt opneemt en weer teruggeeft aan de natuur. Dit zorgt ervoor dat de riolen minder belast worden en de kans op overstromingen afneemt.

groendak-bloemen-planten-dak-huis

Isolatie van je huis: verkoeling in de zomer & warmte in de winter

Een groendak zorgt voor verkoeling in de zomer en voor isolatie in de winter. Dit komt omdat het groen de zon weerkaatst en de warmte binnen houdt. Dit kan bij een gemiddeld huishouden een besparing van € 100 per jaar betekenen op de energierekening. De prijzen van een groendak en traditionele isolatieprijzenverschillen niet veel van elkaar, je hebt al een groendak vanaf € 35 per m².

Een groendak heeft daarnaast een geluidsisolerende werking. Je bespaart dus niet alleen op je stookkosten, maar geniet ook van een vermindering van geluid in je kamer.

 

groene-tuin-op-je-dakGezondheid en milieu

Het is bekend dat meer groen zorgt voor een beter milieu en een stress verlagende werking heeft op mensen. Verder zorgt een groendak voor opname van CO2 waardoor je helpt bij het afremmen van de opwarming van de aarde.

groendak-vetplanten-plantenSubsidie op groene daken

Geïnteresseerd geraakt in een groendak? Gemeente Utrecht heeft bijvoorbeeld 150.000 vrijgemaakt om groene daken te promoten. Vraag na bij je gemeente of je in aanmerking komt voor subsidie.

dak-schuin-dak-huis-tuin-daktuinInspiratie voor groene daken

Overtuigd van de voordelen van een groendak, laat je dan inspireren met de onderstaande groendaken en daktuinen!

Bron: www.woonhome.nl

 

Gepubliceerd op 18 december 2015 in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *