Nieuws

Zwarte Pieten op groene daken

groene Piet60 zwarte pieten  laten zien dat groene daken een manier zijn om het klimaat minder te belasten in de bestaande woonwijk.

Op 25 November zal het Museumplein in Amsterdam groen zien van zwarte pieten. Zij zullen groene daken (daken begroeid met gras, bomen of ander groen), welke zorgen voor een betere luchtkwaliteit en isolatie van het huis, op een speelse en ludieke manier promoten. Tijdens deze dag zullen leerlingen van de omliggende basisscholen, hun ouders en andere buurtbewoners aanwezig zijn. Dit initiatief van Creative City Lab 2009, een Innovatielab bestaande uit 25 topstudenten die nadenken over oplossingen voor het bereiken van een klimaatneutrale omgeving in bestaande woonwijken.

Op en bij het groene dak van de supermarkt op het Museumplein zullen 25 november vanaf 12 uur ‘s middags tal van activiteiten worden georganiseerd. Om 15 uur wordt er bij het “I Amsterdam” logo (tegenover het Rijksmuseum) een groepsfoto genomen. Verder kunnen kinderen zelf meehelpen om een groen dak te maken, van het groene dak glijden, zaklopen en nog veel meer! Dit alles onder begeleiding van 60 zwarte pieten. Hierbij aan pepernoten natuurlijk geen gebrek. De stichting Creative City Lab is een bundeling van innovatieve krachten. Hun doelstelling is om samen met deze partijen op een duurzame wijze maatschappelijke en economische ontwikkeling te realiseren. Binnen een unieke open innovatie formule worden creatieve en duurzame oplossingen ontwikkeld en gerealiseerd voor urgente en complexe vraagstukken.

Ieder jaar kiest Creative City Lab een nieuw maatschappelijk thema, waarbij duurzame innovatie van groot belang is. Bij het aanpakken van complexe vraagstukken waarbij vele belangen gemoeid zijn, is het vaak moeilijk om afstand te nemen van de eigen doelstellingen en belevingswijzen. De creatieve en ondernemende deelnemers van Creative City Lab kunnen belangeloos en met een frisse blik de problematiek benaderen. Dit stelt ze in staat écht vernieuwende oplossingen te ontwikkelen.

Gepubliceerd op 12 november 2009 in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *