Nieuws

Groeninfodak Rotterdam

Welkom voor advies over groene daken en een prachtig uitzicht over de stad Rotterdam. Groendak is er natuurlijk ook bij. Het dakterras van Engels in Rotterdam is een groene hotspot. U kunt dan meer informatie krijgen over groenedaken en milieuvriendelijk tuinieren. Loopt u met plannen rond om uw dak te vergroenen kom dan naar Groendak op het dakterras van Engels (Groothandelsgebouw, Rotterdam Centrum). Het dakterras is te bereiken met de lift in hal A (Stationspleinzijde), 7e verdieping, volg daarna de borden.

Tijd 12.00 – 16.00 uur (inloop) zondagmiddag 15 september!
• Persoonlijk advies over groene daken en de Rotterdamse subsidieregeling
• Presentaties leveranciers groene daken
• Extra informatie over daktuinen, geveltuinen en de actie ‘Tegel eruit, groen erin’

De gemeente Rotterdam stimuleert de aanleg van groene daken in Rotterdam. Zo is er een aantrekkelijke subsidie voor huiseigenaren en heeft de stad inmiddels een aantal gemeentelijke gebouwen voorzien van een groen dak.

Een groen dak is een dak dat bedekt is met vegetatie en begroeiing. Er zijn verschillende typen groene daken, van extensieve tot intensieve groene daken. Om de aanleg van groene daken te stimuleren geven de gemeente Rotterdam en de waterschappen tot € 30,- per m² gerealiseerd groen dak. Woont u ten westen van de Schie – onderdeel van het verzorgingsgebied van het waterschap Hoogheemraadschap van Delfland – dan ontvangt u € 25,- per m²: het waterschap heeft de subsidie voor het afkoppelen wegens bezuinigingen stopgezet, daardoor vervalt ook hun bijdrage aan de subsidie voor groene daken. Alle groene daken komen in aanmerking voor de subsidie mits zij voldoen aan een aantal voorwaarden. U legt al een gesubsidieerd groen dak aan vanaf € 50 per m². Voorwaarde is dat de dakconstructie hiervoor geschikt is.

Meer informatie
Alle informatie over groene daken kunt u vinden op de website www.groendak.info of http://www.rotterdam.nl/groenedaken

Gepubliceerd op 15 augustus 2013 in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *