Nieuws

Tuinplezier: “Klimaatbestendig Tuinieren”

Lange droge periodes, hittegolven, zachte, natte winters en zware buien en met in korte tijd heel veel regen: het zal in de toekomst steeds vaker voorkomen. Wat betekent dat voor onze tuin, en hoe kunnen we inspelen op die veranderingen?

Samen met afdelingen van Groei&Bloei rayon Utrecht organiseren de Botanische Tuinen dit voorjaarsevenement, als start van het nieuwe tuinseizoen. Dit weekend op 21 en 22 maart 2020 heeft het thema “Klimaatbestendig Tuinieren”.

Er is een vol programma met korte lezingen, workshops en rondleidingen over alles wat met het thema te maken heeft. Denk dan aan hoe je bijvoorbeeld kunt helpen het te veel aan regenwater tijdens zware buien op te vangen en er meteen gebruik van maken voor je huis en tuin.  Welke planten kunnen goed tegen droogte, en welke planten vinden het helemaal niet erg om af en toe helemaal onder water te staan? Hoe maak je gebruik van het verkoelende effect van planten om je huis en tuin leefbaar te houden tijdens een hittegolf? En hoe gaan planten eigenlijk om met zulke extremen? Hoe leg ik een groendak aan? Zelf doen of laten doen?

Daarnaast een mooie markt met allerlei planten, zaden, boeken en kwaliteitsgereedschap. Het hele evenement vindt grotendeels plaats in de kassen en is dus lekker overdekt. Groendak neemt deel aan dit weekend met een informatiestand over hun producten én aan een carrousel van korte (20- 30 minuten) lezingen. Groendak zal inspelen op de voordelen van een groendak als waterbuffering, isolatie en afvangen van fijnstof en “hoe leg je een groendak aan”.

Gepubliceerd op 2 februari 2020 in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *