Nieuws

Subsidieregelingen groendaken in Rotterdam

sedum2006

Er is een subsidieregeling in Rotterdam, maar ook in Utrecht,Den Haag, Groningen, Amsterdam en Tilburg. Groene daken hebben immers vele voordelen voor iedereen, ze zien er nog mooi uit ook en dat willen we allemaal: meer groene daken worden aangelegd en dat verwonderd ons niet echt!

De gemeente wil Rotterdammers stimuleren om groene daken aan te leggen en gaat zelf ook een aantal gemeentelijke gebouwen voorzien van een groen dak. Hiervoor heeft Gemeentewerken Rotterdam het programma Groene Daken opgezet. Op deze pagina kunt u informatie vinden over het Groene Daken Programma Rotterdam en de bijbehorende subsidieregeling.
Zie: http://www.rotterdam.nl/

Wanneer groene daken op grote schaal worden toegepast dragen ze bij aan een duurzame en gezonde stad. Groene daken vangen regenwater op en voeren het vertraagd af. Hierdoor wordt het riool minder belast als het hard regent. Groene daken nemen stofdeeltjes op uit de atmosfeer en vormen een buffer tegen luchtvervuiling. Een beplant dak isoleert het pand eronder. Hiermee leveren groene daken een bijdrage aan de vermindering van energieverbruik en CO2-uitstoot. Daardoor vermindert de opwarming van de stad en verbetert de luchtkwaliteit. En natuurlijk wordt de stad groener, waardoor er meer kansen komen voor flora en fauna en de leefbaarheid verbetert.

Gepubliceerd op 4 juli 2009 in Nieuws

3 reacties op “Subsidieregelingen groendaken in Rotterdam”

  1. S.A. Horsman schreef:

    Verder vind ik het wel heel erg leuk dat iemand reageert op mijn reactie hoor daar niet van.

    Over lokatie gesproken, het groene dak waarover ik sprak komt precies waar het nodig is namelijk hiero.

    http://maps.google.nl/maps/ms?hl=nl&ie=UTF8&msa=0&msid=106512629965981243100.00046bd909700410b9555&ll=51.908054,4.459237&spn=0.001162,0.002634&t=h&z=19

  2. G. van Heck schreef:

    Tjonge heer Horsman, dat is goed te horen (ook voor ons Oranjegevoel). Goede buffering en een mooi dak, wat willen we nog meer in Rotterdam. Een echt Groendak! Een kwart subsidie is wat weinig, maar verder: TOP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *