Nieuws

Recyclebaar ontwerpen en bouwen … C2C …

Recyclebaar ontwerpen en bouwen: goed voor het milieu én uw portemonnaie.

Bouwer en overheden staan voor dezelfde uitdaging: nu is het moment om maximaal te investeren in innovatie op het vlak van duurzaam bouwen en investeren.

Met het oog op het uitputten van de grondstoffenvoorraad, moeten we flink aan de slag met hergebruik en recycling. Bovendien worden grondstoffen steeds duurder. Recycling is daarom goed voor onze leefwereld én voor uw portemonnaie. Zowel het milieu als de economische omstandigheden laten zien dat verandering hard nodig is. Maar hoe ziet recyclebaar ontwerpen en bouwen er nu precies uit?

Is duurzaam duurder? En is cradle-to-cradle een soort suffe erfenis van de eco-cultuur uit de jaren zeventig? Beide vragen kunnen we samen beantwoorden met een groeiende groep deskundigen met een volmondig nee!

Cradle-to-cradle zou de oplossing kunnen bieden. Maar deze denkwijze wordt nog vaak geassocieerd met een geitenwollen sokkenverhaal. Het zou suffig zijn en niet van deze tijd. Toch kan groen bouwen met alternatieve bouwmaterialen prima passen bij moderne architectuur. Nu investeren betekent straks volop profijt voor ons allemaal.

Duurzaam bouwen betekent een fundamenteel andere manier van denken. We moeten op een andere, integrale wijze ontwerpen. Suf is duurzaamheid zeker niet.
96% herbruikbaar

Gepubliceerd op 3 juli 2009 in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *