Nieuws

Nijmegen enthousiast over Groendak

Beste Karin, het groendak ziet er nu heel mooi uit. Het is nu helemaal dicht getrokken. Alles is naar  tevredenheid verlopen en subsidie vanuit gemeente is toegekend. Sterker nog ze waren zo enthousiast dat we op de website van de gemeente staan: http://www2.nijmegen.nl/nieuws/nieuwsbrug/_pid/center1/_rp_center1_elementId/1_1012839 en in de BRUG kwamen te staan (de lokale krant). Ik heb jullie nog aanbevolen bij vrienden en collega’s dus wie weet wat daaruit nog uit komt. Hierbij nog een 2-tal foto’s.         Groet Harrie          En de gemeente zegt: Harrie Vollaard, wonend op de Voorstadslaan, ging u voor. Met subsidie van de gemeente maakte hij dit jaar een verlaging in zijn tuin. Regenwater van het dak van het woonhuis stroomt zowel bovengronds als ondergronds naar deze zogeheten infiltratiegreppel. Harrie heeft ook een groendak met sedumbeplanting laten plaatsen op de platte uitbouw rondom zijn woning. Het dak is opnieuw geïsoleerd en (door Groendak) met een speciale EPDM-folie geschikt gemaakt voor de beplanting. De aanleg ervan (ook door Groendak) verliep bijzonder snel en Harrie heeft de subsidie van de gemeente al binnen. Om groene energie op te wekken heeft Harrie een zonnepaneel op het dak geplaatst waarmee hij de warmwaterboiler van stroom voorziet. Voor deze vorm van energieopwekking zijn er ook subsidieregelingen.

Bent u benieuwd hoe u, net als Harrie Vollaard, op een eenvoudige manier bij uw eigen woning regenwater kunt afkoppelen of een groendak kunt aanleggen met subsidie? Neem dan contact op met het Waterservicepunt voor meer informatie of een afspraak bij u thuis: www.waterbewust.nl of (024) 379 18 01.

Gepubliceerd op 15 oktober 2010 in Nieuws

3 reacties op “Nijmegen enthousiast over Groendak”

 1. Aad Onderwater schreef:

  Als gemeentes deze aanpak meer zouden stimuleren zou dat goed zijn voor ons allemaal. Mijn gemeente (Kaag en Braassem) is helaas niet actief op dit gebied.
  Ik heb een concrete vraag betreffende de dakbedekkingsfolie. De tekst suggereert dat het geen ‘normale’ EPDM is. Als zulks het geval is, wat is er speciaal aan deze folie (graag nummer o.i.d.)
  Succes met de voorbeeldige actie en bij voorbaat dank voor het antwoord.

  • vanheck schreef:

   Beste Aad,

   In reactie op je vraag: “Ik heb een concrete vraag betreffende de dakbedekkingsfolie. De tekst suggereert dat het geen ‘normale’ EPDM is. Als zulks het geval is, wat is er speciaal aan deze folie (graag nummer o.i.d.)”

   De toegepaste EPDM is een epdm welke afkomstig is van Hertalan Kampen. Het is een epdm bedoeld voor het dak; een vijverfolie is ook een epdm maar is niet vliegvuurbestendig.

   De tekst suggereert dat het geen ‘normale’ EPDM is, maar dat is het wel wij gebruiken deze altijd zo. Overigens hangt de kwaliteit van een dakbedekking af van de persoon van de dakdekker (een ambachtsman).

 2. Prachtig dak, mooi groen en goede uitvoering.

  Zelfs het regenwater is afgekoppeld en kan zo de tuin in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *