Nieuws

Nijmegen Energiebeurs 2010

In Nijmegen was zaterdag de Energiebeurs Wonen en Groendak was erbij.

Klopt uw groene hert voor een groendak?
Ons groene hert’ is de klimaatcampagne van de gemeente Nijmegen. De gemeente wil energie besparen en duurzaam energieverbruik stimuleren. Hiermee bestrijden zij de klimaatverandering en leveren gezamenlijk een bijdrage aan een beter milieu. De nieuwe subsidieregeling voor de aanleg van een groendak past in het streven van de gemeente om de effecten van klimaatverandering tegen te gaan en te werken aan een duurzame en klimaatneutrale stad.

Dus: Nijmegen wordt groen van boven! Zelf geeft de gemeente het goede voorbeeld door het stadhuis te voorzien van een groendak. Doet u ook mee?Hebt u een eigen huis of samen een woningencomplex (VvE) en wilt u een groendak aanleggen op een bestaand dak of nieuwe aanbouw? De gemeente maakt het voor u financieel aantrekkelijk. U krijgt een flink deel van de kosten vergoed tot een maximum van € 25,- per m² aangelegd groendak.

Groendaken dragen bij aan een beter klimaat!
Wanneer groendaken op grote schaal worden toegepast dragen ze bij aan een duurzame en gezonde stad. Groendaken vangen regenwater op en voeren het vertraagd af. Hierdoor wordt het riool minder belast als het hard regent. Groendaken nemen stofdeeltjes op uit de atmosfeer en vormen zo een buffer tegen luchtvervuiling. Daarmee leveren groendaken een bijdrage aan de vermindering van CO2-uitstoot. Een beplant dak isoleert het pand eronder. Daardoor blijft het vooral in de zomer koeler in huis. Bovendien stralen groendaken bij hogere temperaturen minder warmte uit waardoor het ook een gunstige invloed heeft op de omgevingstemperatuur. En natuurlijk wordt de stad groener, waardoor er meer kansen komen voor flora en fauna en de leefbaarheid verbetert. Om de aanleg van groendaken te stimuleren geeft de gemeente subsidie op de aanleg ervan.  Een groendak met subsidie, goed idee!

Groendaken bieden ook voordelen voor u
Naast het feit dat u een bijdrage levert aan een duurzame stad, heeft een groen dak ook financiële voordelen voor u. Groendaken gaan 1.5 tot 2x langer mee dan een gewoon dak waardoor u lagere onderhoudskosten heeft. Daarnaast heeft een groendak een waardeverhogend effect op uw pand en zal het uw woongenot vergroten. Zie ook: http://www.waterbewust.nl/groendakmetsubsidie.html

Gepubliceerd op 21 februari 2010 in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *