Nieuws

Met je blokhut de natuur in je tuin helpen

Dat klinkt wat futuristisch, maar toch is het helemaal waar. Omdat de blokhut gemaakt is van stevige houten balken, biedt het een ideale woon- en schuilplaats voor allerlei insecten als lieveheersbeestjes, torretjes en kevers. Al die kruipertjes trekken weer een hoop interessante vogels aan in de tuin die de blokhut zullen zien als een onuitputtelijke plek van eten.

Door aan de rustigste kant van de blokhut een vogelhuisje op te hangen, zullen bijvoorbeeld koolmeesjes in de lente graag bij u in de tuin broeden en kunt u genieten van het horen groeien van de kleine vogeltjes. Met zoveel eten in de buurt is het erg aantrekkelijk om in het nestkastje te gaan broeden.

Daarnaast kunt u voor uw blokhut kiezen of u het dak laat bekleden met een rubberendakbekleding, dat je geregeld moet schoonmaken omdat het anders gaat lekken. U kunt het dak net zo goed laten maken van dakpannen. Of, als u nog meer om het milieu geeft, met groendakpannen. Deze compleet begroeide dakpannen zitten vol met sedumplantjes. U kunt er zelfs bloemenzaden in strooien. Daar komen uiteraard weer vlinders en bijen op af die van uw tuin een gezellige, afwisselende beestenboel zullen maken. Daarnaast is de ruimte net onder de dakpannen ideale schuilruimtes voor musjes en vleermuizen.

Behalve dat deze handige blokhut voor extra ruimte zorgt en de ideale opbergplaats is voor uw tuinmeubelen en tuingereedschap, is het dus ook nog eens uw geheel milieubewuste dierenverblijf!

Gepubliceerd op 9 juni 2014 in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *