Nieuws

Klimaatneutraal bouwen: haalbaar en betaalbaar

ecomaat woningEnkele jaren geleden leek het nog bijna onhaalbare science fiction klimaatneutraal bouwen. Maar het gaat snel: klimaatneutraal doe je niet alleen om het milieu of voor de (klein)kinderen, maar ook vanwege leverzekerheid en om het wonen betaalbaar te houden. Dankzij slimme financieringsconstructies, uitgekiende regeltechniek en een integrale benadering is klimaatneutraal bouwen haalbaar en betaalbaar.  BouwLokalen laat aan de hand van concrete voorbeelden zien hoe Nederland klimaatneutraal gaat.

BouwLokalen is een  manier om kennis te maken met technologische vernieuwingen in de bouw.  Een initiatief van SBR en Bouwend Nederland. Met handvatten en suggesties aan voor verdiepende kennis. BouwLokalen biedt concreet toepasbare, handzame informatie voor technologische vernieuwingen in de bouw. Op een tiental lokaties in Nederland worden Bouwlokalen gepresenteerd. Groendak was erbij.

ecomaat voorbeeldTijdens de tweede helft (na de Pauze) werd aan de hand van praktijkvoorbeelden getoond wie de doelgroep is voor ecologisch wonen. Met als overtuigend voorbeeld een Groengrasdak-woning. Dé woning voor een particuliere opdrachtgever die zich vooraf goed heeft geinformeerd; die bewust een partner kiest met ervaring en overtuiging; die als klant behandeld wil worden. Kortom: voor een degelijke groep van toehoorders bestaande uit ontwikkelaars, architecten, bouwers en techneuten is het voorbeeld een Groengrasdak. Ook bij de vragenronde werd dit weer duidelijk gepresenteerd. Leuk om weer mee te maken!

Gepubliceerd op 26 oktober 2009 in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *