Nieuws

Informatiedagen

Een inspirerende omgeving met uitzicht op de Dak Akker – het eerste oogstbare dak van de Randstad- en de binnenstad van Rotterdam. De locatie bevindt zich binnen 5 minuten lopen van Rotterdam Centraal: Schiekade 189

Welkom voor advies over groene daken en een goed uitzicht over de stad Rotterdam. Groendak is er natuurlijk ook bij op deze groene hotspot. U kunt dan meer informatie krijgen over groenedaken en milieuvriendelijk tuinieren. Loopt u met plannen rond om uw dak te vergroenen kom dan naar De Dakakker.

Tijd 11.00 – 17.00 uur (inloop)  25 mei: Persoonlijk advies over groene daken en de Rotterdamse subsidieregeling. Extra informatie over daktuinen en geveltuinen. Presentaties leveranciers groene daken. Verse groente en kruiden van het dak. Dakthee en heerlijke taarten in het pop-up theehuis

De gemeente Rotterdam stimuleert de aanleg van groene daken in Rotterdam. Zo is er een aantrekkelijke subsidie voor huiseigenaren en heeft de stad inmiddels een groot aantal gemeentelijke gebouwen voorzien van een groen dak.

Een groen dak is een dak dat bedekt is met vegetatie en begroeiing. Er zijn verschillende typen groene daken, van extensieve tot intensieve groene daken. Om de aanleg van groene daken te stimuleren geven de gemeente Rotterdam en de waterschappen tot € 25,- per m² gerealiseerd groen dak. Alle groene daken komen in aanmerking voor de subsidie mits zij voldoen aan een aantal voorwaarden. U legt al een gesubsidieerd groen dak aan vanaf € 55 per m². Voorwaarde is dat de dakconstructie hiervoor geschikt is.

Meer informatie
Alle informatie over groene daken kunt u vinden op de website www.groendak.info of http://www.rotterdam.nl/groenedaken

Gepubliceerd op 21 mei 2014 in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *