Nieuws

Meer dan 32 gemeenten met groendak subsidie.

sedumdakGoede voortekenen zetten zich door. Steeds meer gemeenten verstrekken een subsidie aan inwoners of bedrijven, die hun panden voorzien van een ‘groendak’. Zie ook: subsidie-het-groeimiddel-voor-groendaken

Subsidie wordt nu al gegeven in meer dan 32 gemeenten in Nederland. In België ligt het aantal al veel hoger. De gemeenten in Nederland zijn o.a.: Amsterdam, Apeldoorn, Almelo, Delft, Den Haag, Groningen, Leeuwarden, Leiden, Harderwijk, Nijmegen, Rotterdam en enkele deelgemeenten, Schiedam en Utrecht.

Door het aanbrengen van een groen dak wordt de isolatie van het pand verbeterd, maar er zijn ook andere  voordelen. De subsidieregelingen zijn bedoeld om bij te dragen aan een duurzaam klimaat. Wanneer groene daken op grote schaal worden toegepast dragen ze bij aan een duurzame en gezonde stad. Gemeenten zouden graag zien dat veel daken groen worden: “Groene daken leveren veel voordeel op. Ze vangen regenwater op en voeren het vertraagd af. Daardoor wordt het riool minder belast als het hard regent. Bovendien nemen ze stofdeeltjes op uit de atmosfeer en vormen ze een buffer tegen luchtvervuiling. En de stad wordt er letterlijk groener van.”
Groene daken kunnen ook geld opleveren in de vorm van een lagere energierekening, omdat ze een isolerende werking hebben.  Groene daken leveren een bijdrage aan de vermindering van het energieverbruik. Dat scheelt in de uitstoot van CO2, maar uiteraard ook in de portemonnee. Wie overgaat tot het aanleggen van een groen dak, mag  subsidie  verwachten.

Steeds meer gemeenten verstrekken subsidie om het gebruik van groendaken te stimuleren. Ook zij zien hóe belangrijk een groendak is voor het milieu en het leefklimaat in hun gemeente. Dat maakt de keuze voor een groendak extra aantrekkelijk!

Om u op weg te helpen, zetten we enkele gemeenten die subsidie verstrekken voor u op een rijtje:

Nederland
Amsterdam
Apeldoorn
Delft
Den Haag

Leiden
Groningen

Hardenberg (gegevens volgen?)
Leeuwarden
Nijmegen
Rotterdam
Schiedam
Tilburg (geen subsidie, wel stimulator)
Utrecht

België
Antwerpen
Begijnendijk
Brasschaat (PDF)
Depinte
Gent
Haacht

Zie ook: subsidie-het-groeimiddel-voor-groendaken in NL.

Gepubliceerd op 7 juli 2013 in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *