Nieuws

HOORN: nieuw potje voor lening en subsidie

Groen-dak

Inwoners van Hoorn die energiebesparende aanpassingen doen in en om het huis, kunnen gebruik maken van een subsidie en een lening via de gemeente Hoorn. De gemeenteraad van Hoorn heeft besloten om ook in 2016 weer geld beschikbaar te stellen. Voor de subsidie energiebesparende maatregelen is er in totaal 100.000 euro beschikbaar. Dat is 30.000 euro meer dan voorgaande jaren. Geïnteresseerden kunnen met ingang van 30 maart een aanvraag voor subsidie indienen. Voor de duurzaamheidslening kan dat nu al.rgiebesparende maatregelen

Voorbeelden van energiebesparende maatregelen zijn onder andere dak-, vloer-,bodem-, spouwmuur- en paneelisolatie. Ook HR++ glas, groene daken en zonnepanelen vallen onder de subsidieregeling en duurzaamheidslening. Groendak weet er raad mee.idie op=op

Woningeigenaren die een aanvraag indienen moeten in de gemeente Hoorn wonen. Zij moeten de aanvraag doen voordat de werkzaamheden van start zijn gegaan en de offerte van de maatregelen meesturen. De aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld. Als het geld op is, worden er geen nieuwe aanvragen meer behandeld.

De hoogte van het subsidiebedrag is 10 procent van de daadwerkelijk gemaakte kosten met een maximum bedrag van 500 euro per huishouden. Huiseigenaren die twee maatregelen tegelijk nemen, ontvangen 15% met een maximum van 750 euro.

Lening

Woningeigenaren of verenigingen van eigenaren in Hoorn kunnen via de gemeente tegen een gunstig tarief geld lenen om de woning energiezuiniger te maken. Er is in 2016 in totaal 250.000 euro beschikbaar voor deze leningen. Particuliere woningeigenaren kunnen minimaal 2.500 euro en maximaal 25.000 euro lenen. Verenigingen van eigenaren kunnen minimaal 15.000 euro en maximaal 100.000 euro lenen.

Voor de duurzaamheidslening geldt net als voor de subsidie op = op.

Aanvragen

Vanaf 15 maart 2016 is alle informatie over de nieuwe subsidieregeling te vinden op de website van de gemeente Hoorn. Met ingang van 30 maart 2016  kunnen geïnteresseerden een aanvraag indienen. De duurzaamheidslening is nu al aan te vragen. Kijk voor informatie daarover op www.hoorn.nl/puurhoorn.

Gepubliceerd op 24 november 2015 in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *