Nieuws

Hoe Geert bedacht hoe het dak zelf te maken en wat fout ging.

DOE-HET-ZELF: vergissing met substraatplaten.

Geert bestelde groendakmaterialen bij de Groendakwebshop, hij kreeg een advies om het anders te doen als bedacht. Materialen werden bezorgd en waren niet als verwacht. Twee omruilacties in 24 uur…..

—–Oorspronkelijk bericht—– Van: Geert H. Verzonden: zaterdag 5 maart 2011 10:41 Aan: ‘Groendak’  Onderwerp: Vergissing met substraatplaten opgelost.
Vanmorgen heeft Niels  in alle vroegte de verkeerd geleverde substraatplaten al omgeruild voor de goede. Ik heb hem een bedankmailtje gestuurd. Ook voor jullie dank voor het razendsnel oplossen van de vergissing. Ik heb er veel waardering voor hoe jullie mij als klant benaderen. Groendak is voor mij geen anonieme webshop meer, maar een club betrokken mensen die hard hun best doen, graag meedenken en voor oplossingen zorgen. Petje af!
Als het klaar is zal ik een foto van het dak sturen. Groet, Geert H., Maastricht

—–Oorspronkelijk bericht—– Van: Geert H. Verzonden: vrijdag 15 april 2011 21:24 Aan: ‘Groendak’  Onderwerp: sedumdak klaar

Beste mensen van Groendak, Zoals beloofd zou ik wat foto’s van het groendak sturen nu het klaar is. Nu maar wachten tot het mooi dichtgroeit, maar met 25 planten per m2 zou dat toch goed moeten komen.
Ik heb gekozen voor steenwolplaten 50 mm waar ik met een gatenzaag ca 30 mm diepe gaten in heb geboord, precies passend voor de plantpluggen. Dat werkte snel en netjes; de platen gingen met plantjes en al het dak op. Daarna nog ca 2 cm substraat erop (ik wil naar 3 cm, maar bij een dakhelling van 35 graden blijft dat niet goed liggen; als de planten groter zijn voeg ik nog een laagje toe). De nok heb ik verstevigd met een 30 cm strook kippengaas over de substraatplaten (verdwijnt onder het losse substraat en groeit straks helemaal vast). Zo kan de boel bovenin niet opwaaien.
Inmiddels heb ik ontdekt dat de gekozen opbouw niet zo geschikt is voor de tijmplanten die ik tussen de sedum verwerkt heb; er zijn er vrij veel uitgedroogd en doodgegaan (toch zeker 60%), terwijl ik toch om de 2 a 3 dagen sproei als het niet regent. De jonge thijmplantjes zijn daar kennelijk wat gevoeliger voor dan de sedums.

Ik ben zelf erg blij met het resultaat en het aanleggen was prima zelf te doen. Bijgaand enkele beelden en als jullie willen kan ik er nog wel een paar sturen als het volgroeid is. Groet, Geert H.

Gepubliceerd op 11 mei 2011 in Nieuws

Eén reactie op “Hoe Geert bedacht hoe het dak zelf te maken en wat fout ging.”

  1. roy deneke schreef:

    Beste geert.H op internet wat gesurft en ben zo bij u terecht gekomen.
    Ik ben op het punt ook een sedum dak te gaan bouwen.Er is nogal wat te krijgen hiervoor en ook betreft de manier hoe en wat te bouwen.ik zou graag met u in contact willen komen.kunt u contact met mij opnemen? via de mail is dit ** alvast bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *