Nieuws

12.500 m² groendak in Nieuwegein

De gemeente Nieuwegein stimuleert de aanleg van groendaken met een subsidie voor huiseigenaren en bedrijven. Inmiddels ligt in Nieuwegein circa 12.500 m² aan groendaken. Groendak heeft er meerdere gemaakt of geleverd met subsidie van de gemeente.

Tot uiterlijk maart 2014 kunt inwoners van Nieuwegein een aanvraag voor subsidie voor een groendak indienen. Huiseigenaren kunnen aanspraak maken op een subsidie van € 25 per m2, bedrijven € 15 per m2. Gezamenlijke aanvragen van buren worden beloond met 10% bonussubsidie. Onlangs werd het dak van het gebouw op begraafplaats Noorderveld voorzien van een groendak. Eerder werden groendaken gerealiseerd bij sportzaal De Waterlelie, fietsenstalling De Snelbinder, het Stadshuis en theater De Kom. In 2015 volgt de nieuwe Gemeentewerf. Naast winkelcentrum Hoogzandveld wordt het kantoorgebouw ‘De Ratelaar’ gerenoveerd en binnenkort opgeleverd. Het gebouw is veranderd in een fris, energiezuinig en milieubewust gebouw. In het plan is 400 m² groendak inbegrepen.

In 2011 was dit nieuws: In de binnenstad van Nieuwegein is er een gratis, overdekte en bewaakte fietsenstalling gekomen. En niet zomaar een fietsenstalling, maar een fietsenstalling met een groendak!  De fietsenstalling heet “De Snelbinder” en kan je vinden aan het plein de Ringstede. Het ontwerp komt van Annemiek Bleumink en Donald Osborne. Als je aan de buitenzijde van het gebouw een rondje loopt, lijkt het wel massief door het rode strekmetaal. Door het groene dak lijkt het gelijk een stuk vrediger en geeft het een beetje kleur aan de omgeving. Groen is modern en dat zal je ook steeds vaker tegenkomen. Een groendak maakt het bijzonder.

Gepubliceerd op 27 september 2013 in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *