Nieuws

Groene dakstad Groniningen

Groene dakstad Groningen heeft een echte leuke rubriek: hieronder deel 10, het slot (zes weken later):

In de rubriek Groene Dakstad volgen zij glaskunstenaar en -ambachtsman Hein van de Water die zijn werkplaats voorziet van een groen dak. Dit gebeurt met subsidie van de gemeente Groningen.
Deel 10 (slot): Zes weken later
“Het gaat heel goed. Het is heel snel gegroeid”, zegt Hein. “Er lijken wel minder soorten vetplanten in te zitten dan ze hebben gezegd. Het zouden vier verschillende moeten zijn, maar die heb ik tot nu toe niet gezien. Misschien komt het nog. Het is allemaal nog niet klaar. Er komen bijvoorbeeld nog een aantal stapstenen in. Ik wil er wel tussen de planten door kunnen lopen. Als je dat nu doet, beschadig je ze teveel.”

“En we gaan het nog opsieren met glazen vliegtuigjes”, zegt Jakobine von Dömming. “Ik ben er heel blij mee. Als je het vergelijkt met het witte profieldak is het toch een wereld van verschil. We zitten hier nu regelmatig. Hein heeft de bankjes ook groen geverfd. De studenten die hiervoor woonden hadden er accuzuur op gemorst en het metaal was gaan roesten. Dat zie je nu niet meer.”

“Als de muren straks ook helemaal begroeid zijn ziet het er echt heel anders uit”, vervolgt Hein. “We gaan de teksten ook van de muur halen en zo wordt de geschiedenis van het studentenhuis langzaam maar zeker uitgewist.”

Gepubliceerd op 21 september 2009 in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *