Nieuws

Groene daken te zien in Scherpenzeel

Het sedumdak in zomerbloeiOp de Industrielaan 15 te Scherpenzeel kan je het groenedak op! Want je wilt natuurlijk gewoon zien hoe zo’n groendak er echt uitziet!

Modeldaken
Groendak beschikt over enkele bescheiden voorbeeld groendaken (sedumdaken) op haar kantoor en gebouwen in Scherpenzeel. Bezoek graag op afspraak of tijdens een inloopmiddag (iedere eerste vrijdag van de maand van 15 tot 18 uur).

 

Groene daken zijn aanwezig op: een plat dak en luifels; op een dak van 20º; op een dak van 47º; op golfplaten; op een dak van 35º. De daken zijn voorzien van verschillende ondergronden: aangebracht met substraat; substraat in rasters; steenwol of ook zonder substraat.

Een uitleg kan worden gegeven en de toepasbare materialen zijn beschikbaar. Van het Groengrasdak en het bouwconcept daarvoor is o.a. een voorbeeld houten spant aanwezig , materialen en veel fotomateriaal.

Gepubliceerd op 11 juli 2013 in Nieuws

8 reacties op “Groene daken te zien in Scherpenzeel”

 1. M Rombouts schreef:

  Ik overweeg een groen dan aan te laten leggen. Het platte dak ligt vrijwel de hele dag i. De schaduw. Dat lijkt me een probleem voor sedum wat toch van de zon houdt…is een groen dak in de schaduw wel aan te raden?

  Reactie Groendak: een groendak heeft geen zon nodig om te groeien, er zijn zeker schaduwminnende sedumplanten. Licht is wel belangrijk, maar een goede meerlaagse dakopbouw net zo goed!

  • Grad schreef:

   Reactie Groendak: een groendak heeft geen zon nodig om te groeien, er zijn zeker schaduwminnende sedumplanten. Licht is wel belangrijk, maar een goede meerlaagse dakopbouw net zo goed!

 2. ej knorth schreef:

  Beste firma Groendak,

  Wij hebben een sedumdak van 11.5 jr oud. Netjes door ons onderhouden door 2 x p jr wieden. De laatste 2 jr zit er penneklaver in dat zich enorm uitbreid en wat heel moeilijk te verwijderen is. Op advies van onze hovenier heb ik dit met een eco product proberen te bestrijden. het resulteerde in grote kale plekken waar…inderdaad, nieuwe penneklaver verschijnt. Nu is er nauwelijks een beginnen aan om het onkruid te verwijderen.
  Kunt u mij adviseren?

  Hartelijk dank,

  E. Knorth

  • Grad schreef:

   Beste, voor een goed antwoord weten wij graag meer van uw dak:
   – Hoe is de opbouw vanaf het dak?
   – Staat uw huis aan de noord-oostrand van een bos?
   – Wat voor meststof is gebruikt (volgens gebruiksaanwijzing?)
   – Mogelijk licht verticuteren en verse sedumscheuten bijstrooien.
   Wanneer u een antwoord en een actuele foto voor ons heeft kunnen wij een nog gerichter advies geven.

 3. H. Tenthof schreef:

  Is het mogelijk een kleine m2 sedum bij u te bestellen. Tot op heden heb ik zo’n zeven keer verse beplanting op het graf van mijn vrouw aangebracht, maar dat wordt ofwel opgevreten danwel uitgegraven door de konijnen. In hoeverre is sedum daartegen bestand? Mocht het te leveren zijn, dan graag en prijsindicatie, waarna ik het spul kom ophalen.

  H. Tenthof van Noorden
  Luttenberg 52
  3825 EG Amersfoort

  • Grad schreef:

   Geachte heer,
   Voor u hadden wij materiaal apart gehouden en u een bericht gestuurd voor overleg / om af te halen.
   Nadien hebben wij (nog?) niet van vernomen. Wilt u de materialen nog komen halen?

 4. J.L.Tijssen schreef:

  Hoe kan ik aan 1 m2 sedumtegels komen,overal waar ik vraag kijken ze mij aan of ik van Mars kom.
  dank U voor Uw moeite….
  J.L.Tijssen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *