Nieuws

Groendak info voor VVE’s

Binnenkort is het weer zover: speciale informatiemiddag voor Vereniging van Eigenaren.  Op het groene infodak op het dakterras van Engels op het Groothandelsgebouw te Rotterdam. Groendak is er weer, zeker gaan kijken! Echt doen!

Speciale informatiemiddag voor Vereniging van Eigenaren. Rotterdam stimuleert met een subsidieregeling de aanleg van zoveel mogelijk groene daken. Ook een Vereniging van Eigenaren kan van deze regeling gebruikmaken. Bij een VVE moet daar gezamenlijk over besloten worden. Welke juridische zaken komen daar bij kijken? Gaat het om verbetering of over onderhoud van de woning? Wat betekent dit voor de vereiste stemverhouding tijdens de ledenvergadering? Hoe kan een grooteigenaar zoals een woningcorporatie bij de wens voor een groen dak betrokken worden? Kan ik ook zonnepanelen op het groene dak zetten?

Op deze en andere vragen kunt u tijdens de speciale informatiemiddag kosteloos advies inwinnen. Zo zijn er adviseurs van VVE 010 en een VVE-beheerder van Woonstad aanwezig. Maar ook als u meer wilt weten over de subsidieregeling groene daken en de soorten groene daken bent u van harte welkom. Adviseurs van het Informatiepunt Duurzaam Rotterdam en leveranciers van groene daken en zonnepanelen zijn op het groene infodak om u meer informatie te geven.

Op dit dak kan iedereen genieten van de voordelen van een groen dak in een stedelijke omgeving als Rotterdam Centrum. Tijdens mooie zomerdagen is het dak vrijwel altijd geopend. Op het Groene Infodak kan ook persoonlijk advies over groene daken worden verkregen.

Wat kunt u  verwachten? Van 12.00 tot 16.00 uur bent welkom voor een persoonlijk advies en een inspirerend programma over groene daken op dit groene infodak.

Informatie op het dak …
Op het groene infodak vindt u informatie en krijgt u persoonlijk advies over de verschillende toepassingen voor een groen dak, zoals bijvoorbeeld met kruiden, grassen of met sedummixmatten. Subsidie. Doen of laten doen. Maar er is veel meer mogelijk, zoals het zelf kweken van eetbare gewassen op een dak van 40 meter hoog! Laat u verrassen.

…en antwoorden!
Op vele dakvragen kan tijdens de speciale informatiemiddag kosteloos advies worden ingewonnen. Ook over de subsidieregeling groene daken en de soorten groene daken is informatie beschikbaar:  leveranciers en adviseurs van het Informatiepunt Duurzaam Rotterdam zijn op het groene infodak aanwezig.

Het groene infodak geeft een uitstekend beeld van wat u van een Groendak kunt verwachten. De gemeente Rotterdam organiseert de activiteiten.

Op het dak van het Groothandelsgebouw lag al een groen dak. Met subsidie is het dakterras extra vergroent zodat bezoekers kunnen zien wat er allemaal op een dak aan groene mogelijkheden zijn. Het dakterras  is een groene oase in hartje stad waar u onder het genot van een lekkere hapje en drankje kunt genieten van het prachtige uitzicht en van het groene dak. Het broodje ‘groene daken’ is zeker aan te bevelen, maar ook het groene dak is grandioos (zoals het moet zijn). Zeker gaan kijken!

Info over groendaken krijgt u ook bij Appartement & Eigenaar, zie www.appartementeneigenaar.nl.

Het dakterras van Engels is op zomerse dagen geopend van 11.30 tot 20.30 uur (let wel op de groene vlag hoek Stationsplein/Weena of raadpleeg www.engels.nl). Het dakterras is te bereiken met de lift in hal A (Stationspleinzijde), 7e verdieping, volg daarna de borden.

Gepubliceerd op 22 augustus 2012 in Nieuws

Eén reactie op “Groendak info voor VVE’s”

  1. […] advies over groene daken gegeven en vindt er een inspirerend programma plaats. Zie hier voor […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *