Nieuws

Groen dak op nieuw clubgebouw scouts.

Groendak.info op scouting Ede

EDE – Eindelijk is het zover, na meer dan een jaar hard werken is het nieuwe clubgebouw van Scouting Pieter Maritz op Landgoed Kernhem in Ede zo goed als klaar om geopend te worden.
Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het zogenaamde ‘groene dak’. Het vorige gebouw van de Scoutinggroep brandde in april 2009 af na brandstichting. Dankzij hulp en inspanning van velen is het nu bijna klaar.

Het clubgebouw, ontworpen door Hertine Kars, heeft een groot hellend dak. Dit dak wordt nu bekleed met ‘sedum’plantjes. Door te kiezen voor deze dakbedekking past het gebouw erg goed op landgoed Kernhem. Naast dat het er fantastisch uit ziet biedt het enorme milieu voordelen. Het pand is dankzij het dak koeler in de zomer en warmer in de winter. Dankzij een bijdrage van de provincie Gelderland en de ‘scoutingvriendelijke’ prijsstelling van de firma Groendak lukt het de scoutinggroep om dit dak te realiseren. Op zaterdag 4 september zullen de scouts hun nieuwe gebouw in gebruik gaan nemen. Tussen 16.00 tot 16.30 zal Wethouder Simon van der Pol de officiële openingshandeling verrichten. De scouts hebben allerlei spannende dingen gepland. Na de opening is er open huis zodat iedereen het nieuwe pand van binnen en buiten kan bekijken. Belangstellenden zijn van harte welkom om de opening van het gebouw aan de Doolhoflaan bij te wonen.

Bron: veenendaalsekrant.nl

Gepubliceerd op 31 augustus 2010 in Nieuws

5 reacties op “Groen dak op nieuw clubgebouw scouts.”

 1. Nele schreef:

  Knap werk! Ik ben zelf ook bezig met een ontwerp van nieuwe scoutslokalen. In mijn ontwerp had ik graag een groen dak gebruikt, maar dan echt zo steil mogelijk. Hoe ver kan ik daarvoor gaan? Het is de bedoeling dat een zijgevel onder een helling wordt geplaatst en een “levend” element vormt, maar hoe kleiner de hoek, hoe meer ruimte ik binnen verlies natuurlijk…

 2. vanheck schreef:

  Jawel hoor! Zo´n dak waarop een groendak komt moet zo dik zijn dat het er niet door zakt. Bij Groendak kunnen ze dat zeggen als ze weten hoe zo´n dak eruit ziet. Stuur ze een tekening of vertel hoe het dak nu bedacht is. Hoe meer ze ervan weten hoe beter ze een goed advies kunnen geven. Enog vrijblijvend ook!

 3. wim carelse schreef:

  Mooi werk!.
  Denken met onze tuinvereniging ook aan een dergelijk type dak. Wat moet men rekenen per m2 en zijn er speciale vooraieningen nodig qua constructie.

  Hoor het graag,

  bij voorbaat dank

  Wim.

  • vanheck schreef:

   Beste Wim, een eerste indicatie is bij Groendak op de website op te vragen (onder webshop/offerte aanvragen).
   Voor de beoordeling van de constructie dienen meer gegevens bekend te zijn. Het is altijd een goed begin om enkele foto’s van het bestaande dak toe te sturen + datgene wat bekend is van het dak (maten, onderhoud, etc.) Vrij snel kan dan een beoordeling en offerte plaatsvinden.
   Probeer het, het is vrijblijvend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *