Nieuws

Geluidsisolatie moet meer aandacht krijgen

toetsenGeluidsisolatie moet meer aandacht krijgen. Dat is de mening van Keizer van KGI Groep. Volgens hem is het vreemd dat er wel constant gesproken wordt over warmte-isolatie, maar dat niemand het heeft over duurzaam geluidsbewust bouwen en renoveren. Keizer beschouwt duurzaamheid niet alleen als energiebesparend maar ook als een stille omgeving.

Geluidshinder is volgens Keizer een groot probleem. Het kost de samenleving jaarlijks meerdere miljarden euro`s. Buren vormen een van de grootste bronnen van geluidsoverlast naast weg- en vliegverkeer. Door omgevingslawaai kampen miljoenen Nederlanders met psychische en lichamelijke klachten terwijl ze ook niet goed slapen `s nachts door het burenlawaai.Er  ligt een enorme kans open in de aanpak van geluidsoverlast. Hij denkt dat er jaarbasis zo minimaal 54 miljoen euro aan werken klaar ligt in de woningbouw en horeca.

Bouwers kunnen een opleiding volgen om een specialist te worden in geluidsisolatie. Een verkeerde toepassing vernietigt immers het effect van het geluidsisolerende materiaal. Gebaseerd op: De Telegraaf (16-10-2009).

Gepubliceerd op 17 oktober 2009 in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *