Nieuws

Groengrasdak op Topcamping Luttenberg

LUTTENBERG – Een plek bij de 28 Topcampings van Europa en bij de beste drie van Nederland. Die eer viel Vakantiepark De Luttenberg ten deel. De beoordeling tot Topcamping kreeg De Luttenberg van de organisatie Camping Cheque, een internationaal initiatief dat kampeerders op 563 campings in 24 landen in Europa de gelegenheid geeft om in het voor- en naseizoen tegen een gereduceerd tarief te overnachten. Na afloop van hun verblijf kunnen gasten een vragenlijst en beoordeling voor de camping invullen.

Tot Topcamping benoemd worden is één, maar voor De Luttenberg is het nu zaak om tot die top te blijven behoren. Eigenaar Lennard Kempers zorgt daarom geregeld voor noviteiten. Na eerder een toiletgebouw met vegetatiedak te bouwen (een groengrasdak), realiseerde hij onlangs twee slaapketen voor het vakantiepark. ,,Het is ons niet zomaar komen aanwaaien”, zegt Willemsen. ,,Er is hier keihard gewerkt om een hoger niveau te halen. Wat dat betreft is het hier continu in beweging.”Het is voor het eerst dat het vakantiepark wordt beoordeeld als Topcamping, al zat het de afgelopen jaren tegen de nominatie aan. De beoordeling vervult het personeel van De Luttenberg met trots. ,,De ‘Camping Chequers’ zijn vrij kritisch. Dan is het fijn dat je zo wordt beoordeeld. Het geeft eer aan je werk.”

Het geheim zit  in de omgang met de klanten. ,,Op de camping dragen we de Sallandse gastvrijheid uit naar de gasten.” ,,Het begint met kleine dingen”, legt de assistent beheerder uit. ,,Alles is altijd perfect schoon, dat is ook belangrijk.”,,We nemen de mensen hier serieus, ook wanneer ze maar kleine klachten hebben”, zegt Krosman. ,,Vorig jaar gaven de mensen aan dat ze de versproducten in ons winkeltje mistten, daarom hebben we dit jaar iedere dinsdag een groenteboer en een kaasboer op het park gehad.”

,,We werken hier als een team”, zegt Krosman. ,,Dat is onze kracht. Er zit geen verschil tussen de inzet van de beheerder of een schoonmaakster. Dat is een belangrijke basis, want op die manier stralen we samen enthousiasme en gezelligheid uit.”

Bron: Willem Korenromp’09

Gepubliceerd op 6 mei 2010 in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *