Nieuws

Energiemarkt Amsterdam

Energiemarkt: Amsterdam bespaart energie!

Heeft u een eigen woning en wilt u energie besparen? Kom dan naar de Energiemarkt.  U vindt er informatie over Zon op je Dak, groene daken en vele andere subsidie- en financieringsmogelijkheden voor energiebesparen.  Advies op maat voor dakbegroening kunt u krijgen van Groendak.

De energiemarkt is  te vinden in het stadsdeelkantoor en in Amsterdam-Noord zaterdag 17 september op de markt. Aan de markt doen ook installateurs en leveranciers mee, die voorbeelden van zonnepanelen en groene daken laten zien. Aan hen kan men alles vragen over de installatie van bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie.

Dakscan. Er is tevens informatie te vinden over de Dakscan voor eigenaar bewoners. Amsterdam heeft als tweede gemeente in Nederland het energieverlies via daken in kaart gebracht. De resultaten zijn te zien in de dakscan met infrarood beelden van de stad. Deze kaart geeft woningcorporaties, particuliere huiseigenaren en de gemeente gerichte informatie over warmteverlies via hun daken.Na een inleidende presentatie kunnen bezoekers met behulp van de Dakscan ontdekken hoeveel warmte er verloren gaat via hun eigen dak. Dat in overleg met Groendak hieraan iets gedaan kan worden op een mooie manier kan dan ook snel worden overlegd.

Gepubliceerd op 13 september 2010 in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *