Nieuws

Stel je voor boontjes op het dak!

Ecoweetjes & Ecomamma

Stel je voor dat de boontjes op het dak zouden groeien! Zo begint ecoweetjes een verhaal over Groendak. Ecoweetjes.nl is de gids van Ecomama. Ecomama is gewoon een mama die probeert een beetje duurzamer en meer eco te leven in deze wegwerpmaatschappij. Maar zonder daarbij luxe op te geven. Dus zoek je ideetjes of tips, dan is dit the place to be!

Stel je voor dat de boontjes op het dak zouden groeien!  Zouden slakken daar ook bij kunnen komen? Een groen dak heeft veel voordelen. Je hoeft trouwens niet direct een moestuin op je dak te beginnen. Het meest handige groene dak is een sedum dak. Zo’n groen dak met sedum plantjes heeft namelijk de minste onderhoud nodig.

Ook de mensen van Groendak zijn fan van groene daken. Het kan ze niet gek genoeg: super steile daken, groene daken op schuren of nieuwbouwhuizen. Waar een dak is moet het een groen dak zijn. Groendak adviseert levert en realiseert groen-, gras- en sedumdaken of daktuinen. In de webshop kun je zelf alle materialen aanschaffen om je eigen groene dak te maken.

Op de site van Groendak staat ook een landkaart met foto’s en adressen waar groene daken te bewonderen zijn. Als je nog twijfelt kun je eerst in de buurt even een kijkje nemen. Ook Ecomama wil wel een groen dak.

Een onderonsje met een groene adviseur

Weet u nog wanneer u voor het eerst een groen dak zag?
Mijn eerste groene dak zag ik in 1973 in Frankrijk op een alpenhut in de zomer, fris en bloeiend. Apart, “want op een dak horen geen planten” dacht ik, maar het stond goed en was prachtig.
Welke soort begroeiing vind u het mooiste?
Het mooiste is een volle bloeiende beplanting, met bloemen en veel blad.
En welk groen dak is het meest praktisch?
Het meest praktisch en doelmatig in alle opzichten is een groendak sedumdak, dat voldoet aan alle te wensen voordelen. En het is nog mooi ook.
Is een groen dak voor elk type dak een mogelijkheid?
Een sedumdak past bovendien op bijna alle daken, plat, bol, schuin en steil omhoog; daarnaast is zo’n groendak redelijk licht in gewicht.
Welk dak zou u het allerliefste nog eens groen maken?
Bij ons in het dorp staat een nieuwe kerk met zo’n overdreven groot en zwart schuin dak, nou die wil ik wel eens mooi beplanten met een groendak.

Thank you! (Grad) G.F. van Heck | adviseur

Een filmpje met uitleg hoe je een groen (sedum)dak maakt

Dit filmpje is door Groendak gemaakt. Ze hebben zelfs hun eigen YouTube kanaal, daar kun je alle filmpjes bekijken.

Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Je weet nu hoe leuk ik Groendak.info vind. Heb jij zelf ervaring met ze? Schrijf dan snel zelf een beoordeling en verdien eeuwige roem! Een beoordeling is pas echt leuk wanneer andere ecomama’s er iets aan hebben. Dus schrijf een informatief stukje over jouw ervaring.

Gepubliceerd op 20 augustus 2012 in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *