Nieuws

Delft subsidieert groene daken

delftse poortEigenaren van een huis of bedrijf in Delft kunnen voortaan bij de gemeente voor subsidie aankloppen als ze hun dak inrichten met mossen, vetplanten en grassen. Dat heeft het college van B en W dinsdag besloten.

De gemeente geeft dit jaar maximaal 25 euro per vierkante meter terug bij de investering in een groendak of sedumdak. Bedrijven krijgen de helft van de kosten tot een maximum van 25 euro per vierkante meter vergoed. Voorwaarden zijn dat vetplanten zichzelf in leven kunnen houden en dat de daken een speciale laag hebben voor de afvoer van water. De regeling geldt alleen voor bestaande daken.

Een groen dak isoleert in de zomer goed tegen hitte en werkt geluiddempend. Delft heeft dit jaar een subsidiepot voor 50.000 euro. Voor volgend jaar is dat bedrag verdubbeld.

Gepubliceerd op 1 november 2009 in Nieuws

2 reacties op “Delft subsidieert groene daken”

 1. Grad schreef:

  Hallo Dorinde,
  De subsidie van Delft betreft inderdaad voorliggende jaren; dit jaar 2017 is mij niet bekend dat de subsidiepot weer gevuld is.
  Het komt vast terug in Delft.

  Op http://www.groendak.info/subsidie-het-groeimiddel-voor-groendaken/ proberen wij steeds bij te houden waar de lopende subsidies voor groene daken nog vergeven worden.

  Vraag onze offerte en ga ermee naar de gemeente!

 2. Dorinde schreef:

  Dat is mooi nieuws! Om welke jaren gaat dit? Ik ben via google op dit bericht gekomen, maar zie geen datum wanneer het geplaatst is. Hoor het graag, alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *