Nieuws

De lente is er weer!

Het is eindelijk weer zover, de lente is echt in aantocht! Dit is de tijd dat bollen uitkomen en de eerste mooie dagen in aantocht zijn. Bloesjesdag of rokjesdag!?

Maar voordat je lekker in het zonnetje kan zitten is het belangrijk om ook het dak lente- en zomerklaar te maken. Direct een goed moment voor nieuwe tuinstoelen of een parasol ? Snoeien, wieden, mesten of misschien wel een geheel nieuw dakterras met plantenbakken, zodat je straks van de zon kunt genieten op een daktuin die volop in de bloei staat. Zorg dat je dak opgepept wordt met compost of organische mest. In deze maand kan je ook eventuele klimplanten planten, aparte sedumpluggen bijpoten of een kruidenhoek inrichten. Nog een laatste tip: bestel direct groendakvoer bij je groendakwebshop op groendak.info

In het voorjaar dient er voor een goede groei en bloei een bemesting te worden aangewend. Maar bemesten alleen met producten op organische basis, dus beslist geen kunstmest.

Agenda April

  • In het begin van het voorjaar kunt u het best de vaste planten terugknippen, zodat ze in de groeiperiode goed kunnen uitlopen.
  • Prima tijd om de rozen, vlinderstruiken en bolboompjes te snoeien.
  • De bodem voorbereiden op de komende groeiperiode te bemesten met organische mest.
  • Het dak een handje helpen door het bij te voeren met Groendakvoer.
  • Om uw dak er straks mooier bij te laten liggen, kunt u het dak (laten) verticuteren en bijvoeren. Denk erom: prik niet door de dakbedekking!!

Agenda Mei

  • Bij vaste planten kunt u nu alvast een steun plaatsen, zodat ze mooi hoog kunnen groeien en niet gaan hangen.
  • Ook klimplanten kunt u nu al vast binden om het klimmen te sturen.
Gepubliceerd op 11 april 2011 in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *