Nieuws

CO2-uitstoot compenseren?!

Groene AardbolGroendak biedt de mogelijkheid CO2-uitstoot te compenseren.

Voorkomt zoveel mogelijk CO2-uitstoot met een Groendak. Ook passen wij graag Olivijn toe in plaats van grind.

Investeert in groen en draagt bij aan de vermindering van de wereldwijde uitstoot van CO2.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Ook voor bedrijven is het belangrijk om iets te doen aan hun CO2-uitstoot als onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Klanten, overheden en ook medewerkers zijn kritischer over het milieugedrag van ondernemingen. Een duurzame organisatie krijgt meer waardering van consumenten. Een actief CO2-beleid spreekt investeerders en relaties aan. Medewerkers kunnen met recht trots zijn op een bedrijf dat de verantwoordelijkheid neemt voor haar handelen.

Groendak biedt bedrijven de mogelijkheid om bij te dragen aan een groen bedrijfsimago en om hun CO2-uitstoot te compenseren. Ook andere voordelen zitten er aan een groendak, zie ook: groendak voordelen.

Klimaatneutraal worden

Klimaatneutraal wil zeggen dat activiteiten, producten en of organisaties geen negatieve invloed hebben op het klimaat. Doordat er geen broeikasgassen zoals koolstofdioxide vrijkomen. Of omdat de vrijgekomen broeikasgassen elders worden gecompenseerd. Om klimaatneutraal te worden kunt u het beste kijken hoe u, naast het compenseren van uw CO2- uitstoot, de CO2-uitstoot in uw eigen omgeving kunt voorkomen. Zo kunt u zuiniger met energie omgaan en duurzaam (ver-)bouwen. Wilt u weten wat u zelf in uw directe omgeving kan doen? Ga dan naar www.groendak.info

Compensatie van broeikasgassen door:

1.         Door opname van CO2 uit de atmosfeer door groen. En door de uitstoot van CO2 te voorkomen, bijvoorbeeld door te investeren in duurzame groendakprojecten.

2.         Via Groendak: investeren en compenseren.

Door te compenseren via groene daken investeert u in groene ontwikkeling en kunt u zodoende compenseren voor uw CO2 uitstoot (zie ook www.co2.nl)

Met Groendaken kan veel CO2 worden ‘terugverdiend’.

 

zie berichten over Olivijn.

 

 

 

 

Gepubliceerd op 1 juli 2009 in Nieuws

4 reacties op “CO2-uitstoot compenseren?!”

 1. Maartje schreef:

  Best Grad,
  Is er een onderzoek waar deze cijfers op gebaseerd zijn? Ben erg geïnteresseerd.

  • Grad schreef:

   Hallo Maartje,
   dit onderzoek kwam van de meet-en-weet-calculator en http://www.co2.nl. Dit artikel was echter gepubliceerd op 1 juli 2009 in Nieuws. Mogelijk dat dit nu verouderd is, ik kon hem niet meer vinden en zal de betreffende pagina bijwerken.

 2. Marjolein Arentsen schreef:

  Met 300 m² groendak compenseert u circa 1 ton CO2-uitstoot.
  Per??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *