Nieuws

Bespaar energie op kantoor

Kantoren met een oppervlakte van ten minste 100 m2 mogen vanaf 1 januari 2023 alleen worden gebruikt als zij energielabel C of hoger hebben. Deze verplichting is het gevolg van de wijziging van het Bouwbesluit. Deze nieuwe maatregel  is des te meer reden om over te stappen op een groendak aangezien groendaken op verscheidene manieren energie besparen.

Ten eerste verbetert een groendak de isolatiewaarde van een dak, een groendak houdt in de zomer warmte buiten en in de winter houdt het warmte binnen. De verbeterde isolatie zorgt ervoor dat er minder hevige klimaatschommelingen plaatsvinden in een gebouw. Dit heeft ten gevolge dat het binnenklimaat een stuk beheersbaarder wordt met een meer gelijkmatig temperatuurverloop. Dat bespaart ook energie.

Verder zorgen groendaken voor een hoger rendement van zonnepanelen. Dit komt onder andere door het verdampen van vocht waardoor het dak koeler blijft. Deze koele ondergrond verbetert de warmteafvoer van zonnepanelen wat het rendement doet stijgen met 9 tot 16 procent. Kortom, als je energie wilt besparen is een groendak een zeer goede optie. Naast alle andere vele voordelen.

 

 

Gepubliceerd op 9 oktober 2019 in Nieuws

Eén reactie op “Bespaar energie op kantoor”

  1. Krina van Leeuwen schreef:

    Kijk, als ondernemer is het altijd handig om op de hoogte te blijven van zaken zoals deze. Energie besparen willen we toch allemaal?! Ruim tijd om aanpassingen te plegen, voordat 2023 aanbreekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *