Nieuws

100.000 m² Groendak in R’dam.

In Rotterdam ligt zeker honderduizend vierkante meter groene daken. Dat is ruim 14 voetbalvelden bij elkaar geteld. Groendak bereikte op het gebouw van de Vereniging Van Eigenaren Meyenhage-De Schere de 100.000-grens.

Bij de officiele voltooiing van het groene dak waren de Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen en Maarten van Hulst van het Waterschap Hollandse Delta aanwezig als subsidieverstrekkers. De heer Verberne was aanwezig namens de VVE.  Alexandra van Huffelen is wethouder duurzaamheid, binnenstad en buitenruimte. Het Waterschap Hollandse Delta sponsort de subsidiepot met name voor de waterbergende eigenschappen. De heer Verberne van de VVE vind alle voordelen fantastisch maar vooral de verlenging van de levensduur van de dakbedekking en de isolatie.

Zie voordelen van het groene dak. Want de planten op het dak doen meer als hiervoor genoemd.

In Rotterdam is er veel belangstelling voor de subsidie om ‘groene daken’ aan te leggen. De Maasstad telt sinds de start van de subsidie vier jaar geleden 100.000 vierkante meter ‘groene daken’. Eind 2014 moet dat 160.000 vierkante meter aan daktuinen zijn. Vooral vorig jaar was een topjaar wat betreft subsidieaanvragen. Toen kwamen er aanvragen binnen voor 55.000 vierkante meter groen dak. Om de aanleg te stimuleren, geeft de stad samen met het waterschap Hollandse Delta en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard 30 euro subsidie per vierkante meter.

‘Groene daken vormen een buffer bij regenafvoer, geven Rotterdam een groener aanzien, nemen stofdeeltjes op uit de atmosfeer en zorgen voor een langere levensduur van een dak’, aldus de gemeente. Om die reden stelden de coalitiepartijen zich in 2010 ten doel om eind 2014 in ieder geval 160.000 vierkante meter aan ‘groen daken’ in de stad te hebben.

De subsidie is onderdeel van het Rotterdam Climate Initiative (RCI). Dat richt zich op 50 procent CO2-reductie en 100 procent klimaatbestendigheid in 2025.

Bron: AD; Gemeente Rotterdam en RTV Rijnmond; foto www.rijnmond.nl

Gepubliceerd op 2 juli 2012 in Nieuws

3 reacties op “100.000 m² Groendak in R’dam.”

  1. Miranda schreef:

    Prachtig! Gefeliciteerd met de 100.000ste vierkante meter in Rotterdam!
    Wij zijn nog steeds enorm blij met ons mooie Groendak, nogmaals bedankt voor het aanleggen!

  2. jardinart schreef:

    hoi , geweldig zo’n oppervlak. Dat moet op ons poly etyllen dak van ons pakhuis ook maar eens gebeuren in Amsterdam. Toch zo’n 80m lang x 5 m en andere kant ook 50 x 10m. Sedum denk ik, want constructie is niet te sterk voor gras. Subsidie gem.A’dam zou een must moeten zijn voor dit pakhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *